8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce spune Comisia Europeană despre vaccinarea cu a treia doză?

Ce spune Comisia Europeană despre vaccinarea cu a treia doză?

„Opţiunea asupra administrării unei doze de consolidare revine statelor membre. Ca întotdeauna, încurajăm deciziile bazate pe ştiinţă, în linie cu consiliul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA)”, a declarat Arianna Podesta, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, potrivit EFE.

În orice caz, a adăugat ea, pentru viitor este necesar „să continuăm să garantăm disponibilitatea unor vaccinuri suficiente, de asemenea, în anii următori, în faţa posibilei nevoi a unor doze de consolidare dacă dovezile ştiinţifice o confirmă şi, de asemenea, pentru apariţia unor noi variante” ale coronavirusului.

Din cauza valului 4, sunt deja câteva țări care iau deja în considerare vaccinarea cu a treia a doza, în mod special acolo unde cazurile au crescut în ultimul timp, precum Franța și Germania.

„A treia doză va fi probabil necesară, deocamdată nu pentru toată lumea, dar în orice caz pentru cei mai vârstnici şi cei mai fragili”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.

Totodată și Germania anunță că din septembrie să imunizeze pacienții cu imunitatea compromisă cu ajutorul celei de-a treia doze.

Comisia Europeană declară ca această decizie să fie bazată și pe recomandarea oamenilor de știință și amintește importanța vaccinării cu ambele doze pentru a evita o formă gravă de SARS-COV-2 în urma apariției variantei Delta.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...