8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce spune Comisia Europeană despre vaccinarea cu a treia doză?

Ce spune Comisia Europeană despre vaccinarea cu a treia doză?

„Opţiunea asupra administrării unei doze de consolidare revine statelor membre. Ca întotdeauna, încurajăm deciziile bazate pe ştiinţă, în linie cu consiliul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA)”, a declarat Arianna Podesta, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, potrivit EFE.

În orice caz, a adăugat ea, pentru viitor este necesar „să continuăm să garantăm disponibilitatea unor vaccinuri suficiente, de asemenea, în anii următori, în faţa posibilei nevoi a unor doze de consolidare dacă dovezile ştiinţifice o confirmă şi, de asemenea, pentru apariţia unor noi variante” ale coronavirusului.

Din cauza valului 4, sunt deja câteva țări care iau deja în considerare vaccinarea cu a treia a doza, în mod special acolo unde cazurile au crescut în ultimul timp, precum Franța și Germania.

„A treia doză va fi probabil necesară, deocamdată nu pentru toată lumea, dar în orice caz pentru cei mai vârstnici şi cei mai fragili”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.

Totodată și Germania anunță că din septembrie să imunizeze pacienții cu imunitatea compromisă cu ajutorul celei de-a treia doze.

Comisia Europeană declară ca această decizie să fie bazată și pe recomandarea oamenilor de știință și amintește importanța vaccinării cu ambele doze pentru a evita o formă gravă de SARS-COV-2 în urma apariției variantei Delta.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...