8.5 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ajutor pentru Grecia! România trimite 100 de pompieri pentru a participa la...

Ajutor pentru Grecia! România trimite 100 de pompieri pentru a participa la stingerea incendiilor

În această vară Europa trece prin momente de coșmar din cauza fenomenelor meteorologice. În timp ce nordul Europei se confruntă cu inundații puternice, sudul este afectat de incendii devastatoare.

După Turcia, Grecia este una dintre țările unde incendiile au făcut ravagii. Joi, 5 august, pompierii greci s-au luptat cu mai multe focare, printre care un incendiu de proporții la nord de Atena, care a ars toată noaptea și a distrus zeci de clădiri și locuințe.

Având în vedere situația precară prin care trece Grecia, premierul României, Florin Cîțu a anunțat că România îi este alături Greciei și îi va oferi ajutorul:

„Autoritățile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât și terestru. A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat prim-ministrul.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multi risc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă)”, a adăugat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, citat de Mediafax.

SourceMediafax

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu se pune problema unei intervenții militare a...

Cumpără o franciză vindem-ieftin.ro chiar acum!

Vindem-ieftin.ro este o platformă online, un site în care clientul poate să își lase intențiile pentru achiziția de materiale de construcții. Pentru că activitatea...

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...