8.5 C
București
joi, 26 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ajutor pentru Grecia! România trimite 100 de pompieri pentru a participa la...

Ajutor pentru Grecia! România trimite 100 de pompieri pentru a participa la stingerea incendiilor

În această vară Europa trece prin momente de coșmar din cauza fenomenelor meteorologice. În timp ce nordul Europei se confruntă cu inundații puternice, sudul este afectat de incendii devastatoare.

După Turcia, Grecia este una dintre țările unde incendiile au făcut ravagii. Joi, 5 august, pompierii greci s-au luptat cu mai multe focare, printre care un incendiu de proporții la nord de Atena, care a ars toată noaptea și a distrus zeci de clădiri și locuințe.

Având în vedere situația precară prin care trece Grecia, premierul României, Florin Cîțu a anunțat că România îi este alături Greciei și îi va oferi ajutorul:

„Autoritățile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât și terestru. A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat prim-ministrul.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multi risc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă)”, a adăugat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, citat de Mediafax.

SourceMediafax

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Odată cu intrarea României în criza economică, toate privirile sunt ațintite către actuala coaliție de guvernare. Cei aleși pretind că măsurile luate vor aduce...

Cum scăpăm de kilogramele în plus?

Foarte multe persoane se luptă cu problema kilogramelor în plus. Slăbitul nu este un proces ușor, ba din  contră, câteodată simți că faci tot...

Antonescu: „PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”

Fostul președinte al PNL, din perioada 2009 – 2014, a declarat că nu îi este dor de politică și încearcă să ne aducă la...

Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Proiectul ”Sprijin pentru România” a fost anunțat acum ceva timp și pe data de 23 mai se pot vedea, în sfârșit, primele măsuri luate...