8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Invenție neașteptată a unui spaniol: transformarea aerului în apă

Invenție neașteptată a unui spaniol: transformarea aerului în apă

”O companie spaniolă a pus la punct un sistem pentru extragerea apei potabile din aer. Inventatorul este un inginer de 82 de ani, Enrique Veiga, care a declarat că scopul său este să ajute oamenii. A inventat aparatul în timpul unei secete dure cu care sudul Spaniei s-a confruntat în anii ’90, iar acum poate fi de real ajutor în locuri precum taberele de refugiați sau alte zone aride, care nu au apă potabilă”, informează Digi24.

„Există locuri în care nu este apă, dar o puteți obține din aer. Aerul transportă multă apă, nu este la fel de mult ca în mări, dar are o cantitate cu adevărat importantă de apă.

De fapt, puteți vedea cantitatea de ploi din întreaga lume.

Ceea ce face mașina noastră este să reproducă ciclul apei. Folosește aerul din mediu, iar caracteristica principală a mașinii noastre este că poate funcționa în deșert, cu temperaturi de 40 grade Celsius și chiar peste, cu o umiditate relativă de 10-15%”, explică Enrique Veiga.

O astfel de mașinărie poate produce o cantitate de 50-75 de litri pe zi și este ușor transportabilă cu ajutorul unui cărucior. Există însă și versiuni care pot produce 5000 de litri pe zi.

„Scopul nostru este să ajutăm, obiectivul nostru este să ajungem la acele tabere de refugiați în care nu există apă de băut și să le oferim acelor oameni apă.

În Namibia, când am fost prin sate cu acest aparat, au rămas fără cuvinte, nu au putut să înțeleagă și au întrebat de unde turnăm apa.

Aspirația noastră nu este doar să producem o mașină de lucru eficientă, ci să o facem utilă și, mai presus de toate, să o facem utilă acelor oameni pe care îi vedem în unele documentare că parcurg kilometri și kilometri pentru a obține apă și săpă puțuri”, a arătat Enrique Veiga.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...