8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Editoriale Familie WINGS FOR LIFE – o speranță pentru cei cu leziuni la coloană

WINGS FOR LIFE – o speranță pentru cei cu leziuni la coloană

Pe 9 mai, la ora 14, a avut loc o cursă atipică organizată pentru viață. 185.000 de participanți din 195 de țări, din toată lumea, au plecat în aceeași zi, la aceeași oră în cursa ”Pentru cei care nu pot”.

 

Sunt 250.000 de cazuri de coloană vertebrală ruptă, la nivel mondial. Pentru că numărul acestora este redus, în comparație cu al celor ce suferă de bolile secolului, cancer, boli de inimă, investițiile pentru a se găsi un remediu sunt reduse, așa că un grup de ONG-uri au organizat Wings for life world run.

Sursa boxscore

Cei care au vrut să alerge s-au înscris plătind o taxă de 8 euro, astfel au făcut o donație către cercetare.

”Din înscrierile de anul acesta s-au strâns 4 1000 000 euro” , ne-a dezvăluit George Baltă unul dintre participanți, dar și aspirant la tratamentul pentru fractura de coloană.

George Baltă, fostul rugbist care a ajuns într-un scaun cu rotile în urma unui meci, este la a noua ediție a cursei Wings for life world run.

https://www.a7tv.ro/medicii-i-au-dat-doar-3-ore-de-trait-2/

”Institutul care se ocupă de cercetare a reușit, până acum, să scoată un cip care se implantează în locul afectat, pe măduvă, și face o conexiune, un pod, o legătură între nervii care sunt afectați.

Din 8 persoane care au acest cip, doar 3 pot merge. Deja nu ne mai punem întrebarea dacă o să mergem vreodată pe picioare, ci când. Minunile țin de noi, să facem acest lucru.”

 

Cursa are un format unic: nu există o linie de finiș tradițională, ci linia de finiș te urmărește pe tine!

 

Sursa Google

Începi cursa în același timp cu toți ceilalți participanți de pe glob. Apoi, 30 de minute mai târziu, temutul Catcher Car pleacă în urmărirea ta.

Când te depășește, ai încheiat cursa, iar ultimul alergător care e prins din urmă de mașina virtuală de finiș e câștigătorul global al cursei.

Câștigătorul ediției de anul acesta a fost Aron Anderson care a alergat în scaunul cu rotile 66 de km.

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?