8.5 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
Acasă Articole Noutăți Ce analize trebuie să faci dacă ai avut COVID-19?

Ce analize trebuie să faci dacă ai avut COVID-19?

Doctor Carmen Dorobăț, medic primar boli infecțioase și fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași, trage un semnal de alarmă asupra efectelor post Covid.

 

Aceasta a dezvăluit, în cadrul emisiunii FRESH ACCES, care sunt simptomele cu care se confruntă un pacient care a avut Covid, simptome de multe ori ignorate sau considerate neimportante de cei care au trecut deja prin experiența virusului.

”Senzația de oboseală, dureri articulare și musculare, tulburări de ritm cardiac. Sunt și persoane care se plâng de o stare de agitație sau de insomnie.

M-am bucurat că medicina, din țara aceasta, a început să se ocupe de ceea ce înseamnă îngrijirea post Covid. Este o îngrijire complexă. Trebuie să aibă o strategie multidisciplinară.

La o perioada de 30 de zile, analizele de sânge obișnuite, care să verifice și starea pancreasului, a ficatului și a rinichiului, dar și un CT pulmonar.”

Dr. Carmen Dorobăț este de părere, bazându-se pe experiența anterioară în tratarea virușilor, că ar mai putea fi nevoie și de o a treia doză de vaccin:

”Probabil va mai fi nevoie de un al treilea vaccin sau de un vaccin sezonier. Pentru că mă aștept, din experiența altor agenți infecționiști, nu acest virus, alte virusuri, să dezvolte alte și alte tulpini în timp.

Asistăm la cea mai nouă experiență mondială în ceea ce privește combatere unei boli infecțioase, fără îndoială cu urmări importante din tot ceea ce înseamnă social economic și tot ceea ce înseamnă complexitatea vieții noastre”

Pentru și mai multe detalii privind tratamentul post-Covid, dar și explicații cu privire la posibilitatea imunizării cu a treia doză, în link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Cumpără o franciză vindem-ieftin.ro chiar acum!

Vindem-ieftin.ro este o platformă online, un site în care clientul poate să își lase intențiile pentru achiziția de materiale de construcții. Pentru că activitatea...

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...