joi, februarie 22, 2024
Acasă Articole Noutăți Ce analize trebuie să faci dacă ai avut COVID-19?

Ce analize trebuie să faci dacă ai avut COVID-19?

Doctor Carmen Dorobăț, medic primar boli infecțioase și fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași, trage un semnal de alarmă asupra efectelor post Covid.

 

Aceasta a dezvăluit, în cadrul emisiunii FRESH ACCES, care sunt simptomele cu care se confruntă un pacient care a avut Covid, simptome de multe ori ignorate sau considerate neimportante de cei care au trecut deja prin experiența virusului.

”Senzația de oboseală, dureri articulare și musculare, tulburări de ritm cardiac. Sunt și persoane care se plâng de o stare de agitație sau de insomnie.

M-am bucurat că medicina, din țara aceasta, a început să se ocupe de ceea ce înseamnă îngrijirea post Covid. Este o îngrijire complexă. Trebuie să aibă o strategie multidisciplinară.

La o perioada de 30 de zile, analizele de sânge obișnuite, care să verifice și starea pancreasului, a ficatului și a rinichiului, dar și un CT pulmonar.”

Dr. Carmen Dorobăț este de părere, bazându-se pe experiența anterioară în tratarea virușilor, că ar mai putea fi nevoie și de o a treia doză de vaccin:

”Probabil va mai fi nevoie de un al treilea vaccin sau de un vaccin sezonier. Pentru că mă aștept, din experiența altor agenți infecționiști, nu acest virus, alte virusuri, să dezvolte alte și alte tulpini în timp.

Asistăm la cea mai nouă experiență mondială în ceea ce privește combatere unei boli infecțioase, fără îndoială cu urmări importante din tot ceea ce înseamnă social economic și tot ceea ce înseamnă complexitatea vieții noastre”

Pentru și mai multe detalii privind tratamentul post-Covid, dar și explicații cu privire la posibilitatea imunizării cu a treia doză, în link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...