8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Familie O româncă, campioană mondială la Aritmetică Mentală

O româncă, campioană mondială la Aritmetică Mentală

Imnul României a fost auzit, în această săptămână, la Dubai, iar tricolorul a fost fluturat pe scenă, la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală: micuța Antonia Popescu Burchi a dus cu mândrie numele țării noastre la cel mai înalt nivel câștigând titlul de campioană mondială, Champion of Champion, la categoria 10 ani!

 

Profesoara care a ajutat-o pe Antonia să câștige premiul cel mare, la doar 10 ani, este Prof. Nomin Damdin, de la Școala Nomin Jyuku, care și-a făcut o pasiune din a învăța copiii cum să facă calcule complexe, în minte.

 

România are valori reale care merită promovate!

Aritmetica mentală este o metodă specifică de învățare a copiilor. Copiii nu studiază pur și simplu matematica așa ca la școală. Ei sunt învățați să facă calcule folosind abacul sau sorobanul.

Soroban sau abacul japonez este un instrument utilizat pentru efectuarea unor calcule matematice complexe cu o viteză considerabilă. Este considerat a fi printre primele instrumente de calcul inventate în lume, cu o vechime de circa 2500 de ani.

Pe soroban se pot efectua operații matematice simple, dar cu numere foarte mari: scădere, adunare, înmulțire, împărțire etc.

Ideea învățării utilizării sorobanului este aceea de a obișnui creierul cu aceste calcule și de a le efectua, ulterior, mental, fără ajutorul nici unui instrument.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...