vineri, mai 17, 2024
Acasă Editoriale Familie O româncă, campioană mondială la Aritmetică Mentală

O româncă, campioană mondială la Aritmetică Mentală

Imnul României a fost auzit, în această săptămână, la Dubai, iar tricolorul a fost fluturat pe scenă, la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală: micuța Antonia Popescu Burchi a dus cu mândrie numele țării noastre la cel mai înalt nivel câștigând titlul de campioană mondială, Champion of Champion, la categoria 10 ani!

 

Profesoara care a ajutat-o pe Antonia să câștige premiul cel mare, la doar 10 ani, este Prof. Nomin Damdin, de la Școala Nomin Jyuku, care și-a făcut o pasiune din a învăța copiii cum să facă calcule complexe, în minte.

 

România are valori reale care merită promovate!

Aritmetica mentală este o metodă specifică de învățare a copiilor. Copiii nu studiază pur și simplu matematica așa ca la școală. Ei sunt învățați să facă calcule folosind abacul sau sorobanul.

Soroban sau abacul japonez este un instrument utilizat pentru efectuarea unor calcule matematice complexe cu o viteză considerabilă. Este considerat a fi printre primele instrumente de calcul inventate în lume, cu o vechime de circa 2500 de ani.

Pe soroban se pot efectua operații matematice simple, dar cu numere foarte mari: scădere, adunare, înmulțire, împărțire etc.

Ideea învățării utilizării sorobanului este aceea de a obișnui creierul cu aceste calcule și de a le efectua, ulterior, mental, fără ajutorul nici unui instrument.

ULTIMELE ARTICOLE

S-a rugat 9 luni la Dumnezeu pentru ca EA să spună DA

David s-a rugat pentru Diana cu 9 luni înainte de a fi împreună. Îi scria Dianei, iar ea il refuza, ii spunea mereu ca...

Cum să păstrezi simplitatea în creșterea copiilor în lumea modernă

Creșterea copiilor în lumea modernă plină de zgomot și dezordine reprezintă o provocare semnificativă pentru părinți. De la alegerea jucăriilor potrivite între cele educative...

Cum afectează telefoanele inteligente sănătatea mintală a copilului?

Telefoanele inteligente pot afecta sănătatea mintală a copiilor prin dependență de ecran, probleme de somn, anxietate, depresie și scăderea performanței școlare. Totuși, pot oferi...

Copii crescuți fără ”NU”

Crescând copiii fără a le folosi cuvântul "NU" poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje pe termen lung. Această abordare, bazată pe comunicare pozitivă...