8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Matinal A7 Ana Maria Gherghel, campioana mondială la tenis de picior

Ana Maria Gherghel, campioana mondială la tenis de picior

Ana Maria Gherghel, campioana mondială la tenis de picior. Sportiva din Lupeni a făcut parte din lotul naţional al României la fotbal-tenis, care a cucerit şapte medalii de aur şi una de argint la competiţia din Franţa, unde s-au întrecut cele mai bune 10 selecţionate feminine, respectiv 12 selecţionate masculine din lume.

În 2016, Ana Maria Gherghel a fost încă o dată numărul 1 mondial

Ana Maria Gherghel a câştigat cinci medalii de aur, impunându-se în probele de simplu senioare, dublu senioare, triplu senioare, dublu mixt seniori şi triplu mixt seniori. Firesc, sportiva de la Comexim a fost desemnată şi cea mai bună sportivă de la ediţia 2016 a Mondialului, fapt devenit deja pentru ea o obişnuinţă.

Ce este fotbal-tenisul?

Ana Maria Gherghel, campioana mondiala la Tenis de Picior

Fotbal tenis, cunoscut și sub numele de futnet (în cehă și slovacă nohejbal și Soccer Tennis USA), este un sport jucat cu o minge de fotbal. Acest sport se joacă în interior sau în aer liber, pe un teren împărțit de un fileu jos, cu două echipe adverse formate din unul, doi sau trei jucători, care încearcă să înscrie un punct lovind mingea cu orice parte a corpului, cu excepția mâinilor, și făcând-o să ricoșeze în zona adversă într-un mod care să îngreuneze sau să împiedice cealaltă echipă să o returneze peste fileu.

Când a apărut fotbal-tenisul în România?

La noi în țară fotbal-tenisul se practică încă din anul 1970, dar nu sub această titulatură. În București, în perioada anilor 1982-1989, s-au organizat în complexul studențesc Regie opt ediții ale Cupei Balaci de Tenis cu piciorul, organizatori fiind Dl. Sabino Frederico Tavares în colaborare cu Uniunea Studenților din România și Uniunea Studenților Străini din România.

Campioana Mondială, în platoul A7tv

În emisiunea ”Matinal A7” cu realizatorii Beni și Iosif Graur, invitata Ana Maria Gherghel explică ce reprezintă pentru ea relaxarea:

”Relaxarea este ți în funcție de felul tău de a fi. Pentru mine relaxarea poate însemna să mă uit la un film sau să ies să mă plimb. Nu neapărat să umblu noaptea în club. Să pierd 4 ore noaptea în club. Mă voi resimți 4 zile la antrenamente. Este foarte greu să îți revii după aceea. 

Ceea ce trăiesc eu este un mod de viață, îți faci timp și pentru relaxare. Te obișnuiești.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]