8.5 C
București
marți, 20 octombrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Concert umanitar de colinde - PRINTRE OAMENI - Și tu poți să...

Concert umanitar de colinde – PRINTRE OAMENI – Și tu poți să ajuți! (IV)

O altă zi, o altă locație, o nouă familie care are nevoie de ajutor.
Astăzi vă prezentăm familia Crețu, o familie monoparentală, în care mama își crește singură cei doi copii, dintre care unul cu handicap (hidrocefalie grad I), iar celălalt copil merge la școală.

Locuiesc într-o singură cameră, în aceeași curte cu familia extinsă. Venitul familiei este utilizat pentru cheltuielile de întreținere. Copilul cu handicap are nevoie de scutece de unică folosință, lapte praf special deoarece, chiar dacă are 3 ani, nu poate mesteca. Celui mare, mama încearcă să îi ofere tot ceea ce vrea ca să nu se simtă abandonat, dar nu prea îi reușește deoarece laptele celui mic ajunge la 900 de lei pe lună. Acesta face crize de 2-3 ori pe săptămână și, cel puțin o data pe săptămână, ajunge cu el la spital. Are nevoie de un lapte cu supliment de lactoză și fier. Cutia costă 75 de lei. Are 3 anișori, dar un comportament de 8 luni.
Întrebat ce ar vrea să primească de Crăciun, Leo, băiatul cel mare a răspuns că ar vrea o bicicletă și lapte pentru Nikos, frățiorul lui. Îl iubește nespus și atât mama cât și Leo au renunțat la ei și l-au pus pe cel mic pe primul loc. Pentru o mama ai spune că e un lucru normal, dar pentru un copil este un lucru impresionant.

Un medic cu suflet mare s-a oferit să facă recuperare cu bebelușul la o clinică privată, gratuit. Și mama face exerciții cu el, iar de o vreme încep să se vadă îmbunătățiri.
Nikos încearcă să meargă, dar capul e prea mare și nu se poate susține….plânge și țipă de fiecare dată când i se întinde un mușchi mai tare.
Familia are nevoie și de lemne de foc pentru iarnă, alimente, produse de igienă, detergent, lucruri care, de multe ori, sunt greu de procurat din venitul pe care îl are mama.

Dacă doriți să ajutați și puteți să contribuiți la sprijinirea familiei Crețu, o puteți face prin donații în conturile Fundației Alinare:
RO37RZBR0000060006156705 Raiffeissen Bank suc. Crângasi – pentru donații în RON
RO68RZBR0000060007073379 Raiffeissen Bank suc. Crângasi – pentru donații în EUR
Concertul umanitar „PRINTRE OAMENI” va fi susținut Sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 19.00 la Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea București. Concertul este organizat de A7TV, Universul Juridic, Facultatea de Drept a Universității București în parteneriat cu Maurer Imobiliare, pentru sprijinirea copiilor din familii defavorizate, din programul Fundației Alinare.

Articolul precedent13 DECEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor14 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

6 agenți ruși, inculpaţi pentru atacuri cibernetice în SUA

Ministerul american al Justiţiei a dezvăluit, luni, că șase agenţi ai serviciului militar de informaţii rus au fost inculpaţi în SUA pentru atacuri cibernetice...

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu! Care sunt măsurile prevăzute de CMSU?

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise....

20 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Data de 20 octombrie marchează, anual, Ziua Mondială a Osteoporozei, eveniment ce are rolul de a crește gradul de conștientizare, la nivel global, a...

Streinu-Cercel candidează la Senat pe listele PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat candidatura lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, pe listele PSD...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?