vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Concert umanitar de colinde - PRINTRE OAMENI - Și tu poți să...

Concert umanitar de colinde – PRINTRE OAMENI – Și tu poți să ajuți! (II)

O altă zi, o altă locație, o nouă familie care are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.
Astăzi vă prezentăm familia Stefancu, o familie extraordinar de energică și fericită, chiar dacă nu au multe și se descurcă cu greu.
Familia este formată din părinți și cele 4 fetițe – Mariana, Alesia, Ionela și Andreea. Mama este bolnavă, tatăl lucrează ca ziler, fetele merg la școală, învață foarte bine și sunt extrem de afectuoase. Colegii noștri au fost pupați și îmbrățișați pe tot parcursul filmărilor.

     

Rugate de colega noastră să deseneze ce înseamnă fericirea pentru ele, fetele au desenat o casă, părinții, pe ele, iar una din fetițe i-a desenat pe colegii noștri. A spus că este fericită că sunt acolo.


Fetița cea mică este cea mai silitoare. Este clasa 0, însă a crescut și învățat alături de cele mai mari, iar acum cere teme suplimentare, deși, în mod normal, la clasa 0 nu se dau teme. Fata cea mare este foarte bună la sport, joacă fotbal și vrea să se facă fotbalistă. Mijlociile sunt apropiate de vârstă, sunt în aceeași clasă. Cea mai mare dintre ele este calmă și silitoare, iar cealaltă colorează casa.


Cu toții locuiesc într-o singură cameră și mai au un fel de hol pe post de bucătărie. Fetele dorm toate patru într-un singur pat, iar părinții în altul. Cu mâinile lor și-au făcut tot ce au, au plecat chiar și în Germania ca să muncească, dar acolo mama s-a îmbolnăvit.
Roxana, mama fetițelor suferă de cancer ovarian. A făcut 9 clase apoi a renunțat pentru că bunica ei era foarte bolnavă și singurul om cu care își dorea să fie, era ea. Așa se face că a avut grijă de bunica care a murit în brațele ei. Ulterior, Roxana a mai avut grijă de o bătrână, pentru bani, dar și aceasta a murit în brațele ei. Evenimentele prin care a trecut au făcut-o extrem de puternică. Răspunsul ei la întrebarea „Cum va descurcați?”, ne-a impresionat pe toți. Ne-a spus că este bine, îi place să aibă casa plina de copii și că e bogată cu o așa familie. Nu se plânge și nu a plâns deloc pe toată durata filmărilor.


Familia are nevoie de lemne de foc, deoarece nu și le pot permite din venitul propriu, alimente, produse de igiena, detergenți și hăinuțe.
Dacă doriți să ajutați și puteți să contribuiți la sprijinirea familiei Stefancu, o puteți face prin donații în conturile Fundației Alinare:
RO37RZBR0000060006156705 Raiffeissen Bank suc. Crângasi – pentru donații în RON
RO68RZBR0000060007073379 Raiffeissen Bank suc. Crângasi – pentru donații în EUR
Concertul umanitar „PRINTRE OAMENI” va fi susținut Sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 19.00 la Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea București. Concertul este organizat de A7TV, Universul Juridic, Facultatea de Drept a Universității București în parteneriat cu Maurer Imobiliare, pentru sprijinirea copiilor din familii defavorizate, din programul Fundației Alinare.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...