8.5 C
București
marți, 20 octombrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Concertul umanitar „De ce?” - Fundația Viață și Lumină

Concertul umanitar „De ce?” – Fundația Viață și Lumină

Fundația Viață și Lumină în colaborare cu Misiunea Renovațio vă invită duminică, 15 decembrie, ora 17.00 în Pavilionul C6, în incinta Romexpo la Concertul Umanitar ”De ce?”

”D și I au venit la fundație împreună cu mama care le-a promis: vă luăm acasă foarte repede. Veți stai aici doar puțin timp. Au trecut zile, săptămâni, luni… D și I întrebau: când vine mami și tati să ne ia acasă? Nu puteam să le răspund. Tatăl se lupta cu dependența de droguri, iar mama nu își găsea rostul pe nicăieri. După o vreme D și I nu au mai întrebat ,,când”, ci: ,,de ce” nu mai vine mami și tati? În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, la vârsta de 38 de ani, tati a murit în urma unei supradoze de droguri. Din nou am auzit acel dureros: ,,de ce”? Toată speranța lui D și I a rămas, mama. Dar viața este uneori atât de crudă. La două săptămâni după moartea tatălui lor, mama, la nici 37 de ani, doborâtă de durere și necazuri și-a pus capăt zilelor. D și I au rămas orfani, iar ,,de ce”, a devenit ca o furtună care nu se mai oprește. E una dintre nenumăratele drame care lasă urme atât de adânci în inimi.
Ei nu au nevoie de răspunsuri teoretice. Ei nu pricep viața ca pe o filosofie.
Ei au nevoie de brațele tale ca să îi îmbrățișeze.
Ei au nevoie de vocea ta care să le dea binețe și să îi încurajeze.
Ei au nevoie de zâmbetul tău ca să îl găsească pe al lor.
Ei au nevoie de mâna ta întinsă ca să găsească puterea de a merge înainte„

Fundația Viață și Lumină a luat naștere, în urmă cu 25 de ani, din dorința de a ajuta organizat și sistematic pe cei defavorizați, astfel încât viețile lor să fie schimbate și reconstruite.
De peste 20 de ani Centrul de plasament al fundației ‚crește’ 40 de copii cu vârste între 4-22 de ani.
Programul „A better home„ pentru comunitatea romă, sprijină educația (oferă o masă caldă și rechizite) a peste 120 de copii din Argeș, oferind o șansă generației următoare.
Fundația oferă servicii specializate familiilor și copiilor aflați în situații critice.
În cantina socială, Fundația oferă o masă caldă la 100 de persoane defavorizate. Aceştia beneficiază de ajutoare materiale, medicale, precum şi de consiliere individuală şi de grup.
Echipa mobila urmărește înțelegerea, controlul și diminuarea fenomenului copiilor străzii. Echipa trece zilnic prin 15 locații din București, distribuie hrana și asistența medicală primară la peste 120 persoane din stradă înregistrând mișcările/schimbările pe străzi.
În Hostelul pentru tineri sunt cazate peste 60 persoane susținute până la integrarea în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Streinu-Cercel candidează la Senat pe listele PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat candidatura lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, pe listele PSD...

LUDOVIC ORBAN: „Se va institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise”

Premierul României, Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București, după ședința...

19 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 59 de ani de la moartea lui Mihail Sadoveanu, scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este unul dintre cei...

Datoria publică a Marii Britanii a depășit 2.000 de miliarde de lire sterline

Agenția de evaluare Moody’s a coborât ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, dar și din cauza Brexitului și a...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?