8.5 C
București
luni, 3 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Concertul umanitar „De ce?” - Fundația Viață și Lumină

Concertul umanitar „De ce?” – Fundația Viață și Lumină

Fundația Viață și Lumină în colaborare cu Misiunea Renovațio vă invită duminică, 15 decembrie, ora 17.00 în Pavilionul C6, în incinta Romexpo la Concertul Umanitar ”De ce?”

”D și I au venit la fundație împreună cu mama care le-a promis: vă luăm acasă foarte repede. Veți stai aici doar puțin timp. Au trecut zile, săptămâni, luni… D și I întrebau: când vine mami și tati să ne ia acasă? Nu puteam să le răspund. Tatăl se lupta cu dependența de droguri, iar mama nu își găsea rostul pe nicăieri. După o vreme D și I nu au mai întrebat ,,când”, ci: ,,de ce” nu mai vine mami și tati? În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, la vârsta de 38 de ani, tati a murit în urma unei supradoze de droguri. Din nou am auzit acel dureros: ,,de ce”? Toată speranța lui D și I a rămas, mama. Dar viața este uneori atât de crudă. La două săptămâni după moartea tatălui lor, mama, la nici 37 de ani, doborâtă de durere și necazuri și-a pus capăt zilelor. D și I au rămas orfani, iar ,,de ce”, a devenit ca o furtună care nu se mai oprește. E una dintre nenumăratele drame care lasă urme atât de adânci în inimi.
Ei nu au nevoie de răspunsuri teoretice. Ei nu pricep viața ca pe o filosofie.
Ei au nevoie de brațele tale ca să îi îmbrățișeze.
Ei au nevoie de vocea ta care să le dea binețe și să îi încurajeze.
Ei au nevoie de zâmbetul tău ca să îl găsească pe al lor.
Ei au nevoie de mâna ta întinsă ca să găsească puterea de a merge înainte„

Fundația Viață și Lumină a luat naștere, în urmă cu 25 de ani, din dorința de a ajuta organizat și sistematic pe cei defavorizați, astfel încât viețile lor să fie schimbate și reconstruite.
De peste 20 de ani Centrul de plasament al fundației ‚crește’ 40 de copii cu vârste între 4-22 de ani.
Programul „A better home„ pentru comunitatea romă, sprijină educația (oferă o masă caldă și rechizite) a peste 120 de copii din Argeș, oferind o șansă generației următoare.
Fundația oferă servicii specializate familiilor și copiilor aflați în situații critice.
În cantina socială, Fundația oferă o masă caldă la 100 de persoane defavorizate. Aceştia beneficiază de ajutoare materiale, medicale, precum şi de consiliere individuală şi de grup.
Echipa mobila urmărește înțelegerea, controlul și diminuarea fenomenului copiilor străzii. Echipa trece zilnic prin 15 locații din București, distribuie hrana și asistența medicală primară la peste 120 persoane din stradă înregistrând mișcările/schimbările pe străzi.
În Hostelul pentru tineri sunt cazate peste 60 persoane susținute până la integrarea în societate.


ULTIMELE ARTICOLE

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...

Ce ai de făcut dacă îți expiră permisul auto?

Permisul auto a devenit poate cel mai indispensabil document, după cartea de identitate, pentru foarte mulți oameni. Mașina s-a transformat de-a lungul timpului din...