8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Articole Ziua de azi 6 IULIE ÎN ISTORIE

6 IULIE ÎN ISTORIE

An de an, la 6 iulie, este celebrată Ziua internaţională a sărutului.

Omenirea este invitată să conştientizeze importanţa unui gest atât de simplu.

În funcţie de forma pe care o capătă, sărutul poate exprima o varietate de stări şi sentimente, de la recunoştinţă şi respect până la prietenie, dragoste şi pasiune.

În multe culturi de pe glob, sărutul este asociat cu afecţiunea.

Sărbătoarea nu este la fel de mediatizată precum Ziua Îndrăgostiţilor, marcată în lume la 14 februarie, de Sfântul Valentin.

Sursa Radio Romanul

 

6 IULIE ÎN ISTORIE

1189 – Richard I “Inimă de Leu” devine rege al Angliei.

Sursa Wikipedia

1600 – Mihai Viteazul se intitulează într-un hrisov „domn al țării Românești și Ardealului și a toată țara Moldovei”, confirmând, documentar, prima unire politică a celor trei țări române (unirea efectivă fusese realizată la sfârșitul lunii mai 1600).

Sursa Wikipedia

1785 – Dolarul american este ales în unanimitate ca monedă pentru Statele Unite ale Americii. Este prima dată când un stat adoptă un sistem de monedă zecimal.

Sursa Wikipedia

1885 – Savantul francez Louis Pasteur a folosit pentru prima dată vaccinul antirabic. Pacientul este Joseph Meister, un băiat care a fost mușcat de un câine turbat.

Sursa Google

1919 – Dirijabilul englezesc R34 aterizează la New York, după o călătorie ce a durat 108 ore. A fost prima traversare a Oceanului Atlantic de către un astfel de aparat de zbor.

Sursa Wikipedia

1957 – Jucătoarea americană de tenis, Althea Gibson a devenit prima sportivă de culoare care a câștigat Wimbledon-ul la simplu feminin.

Sursa Google

1995 – Abolirea pedepsei cu moartea în Africa de Sud.

Sursa Google

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...