duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Tulpina Delta: o mutație, mult mai contagioasă, a virusului SARS-CoV-2

Tulpina Delta: o mutație, mult mai contagioasă, a virusului SARS-CoV-2

Cu toate că omenirea devenise optimistă, cu privire la finalul pandemiei, aceasta a primit o lovitură puternică prin apariţia noii tulpini Delta. Experţii susţin că noile mutaţii ale virusului l-ar putea face şi mai puternic. Vizați sunt copiii între 5 și 12 ani, dar şi adulţii sub 50 de ani care au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta.

 

https://www.a7tv.ro/asistam-oare-la-sfarsitul-pandemiei/

O preocupare majoră în acest moment este varianta Delta, o tulpină de virus SARS-CoV-2 extrem de contagioasă, care a fost identificată pentru prima dată în India, în decembrie.

După ce a străbătut India, a ajuns în Marea Britanie, ceea ce a dus la creşterea numărului de infecţii şi decese în Regat. Primul caz Delta din Statele Unite a fost diagnosticat în martie, iar acum cazurile se înmulţesc rapid acolo.

Dr. Inci Yildirim, medic specialist la Yale Medicine în boli infecţioase pediatrice şi vaccinolog, nu este surprins de ceea ce se întâmplă: „Toţi viruşii evoluează în timp şi suferă modificări pe măsură ce se răspândesc şi se reproduc”.

Un lucru cert la Delta este că se răspândeşte iute, spune F. Perry Wilson, MD, medic epidemiolog Yale Medicine: „Delta va accelera cu siguranţă pandemia”.

Din ceea ce ştim până acum, persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului par a fi protejate față de Delta, dar oricine nu este vaccinat şi nu respectă măsurile restrictive preventive este expus riscului de infectare cu noua variantă, spun medicii, citați de sciencetimes.com.

Cât de contagioasă este tulpina Delta?

Delta are indicativul B.1.617.2, fiind o mutaţie SARS-CoV-2 care a apărut iniţial în India.

Primul caz Delta a fost identificat în decembrie 2020, iar tulpina s-a răspândit rapid, devenind în curând tulpina dominantă a virusului atât în India, cât şi în Marea Britanie.

Spre sfârşitul lunii iunie, Delta a reprezentat deja mai mult de 20% din cazuri în SUA, potrivit estimărilor Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Acest număr creşte rapid, iar OMS spune că tulpina va deveni în curând varianta dominantă.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...