vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Emisiuni Portret de campion Va ajunge Octavian Ciovică să piloteze avioane comerciale?

Va ajunge Octavian Ciovică să piloteze avioane comerciale?

Va ajunge Octavian Ciovică să piloteze avioane comerciale? Fostul concurent de la Ferma și Campion Național Absolut 2022 la Viteza în Coastă, a recunoscut un lucru uimitor în emisiunea Portret de Campion de la A7 TV: că a avut o frică ilogică.

Aici poți urmări întreaga emisiune:

Care era frica lui cea mai mare?

Am putea presupune că un pilot de viteză nu ar avea frică de alte mijloace de transport, pentru că este obișnuit cu riscurile și cu situațiile la limită. Și, cu toate acestea, pilotul Octavian Ciovică a declarat că, deși nu îi e frică deloc în curse, a avut o frică mare: frica de zbor cu avionul.

“Râdeau toți de mine, îmi era îngrozitor de frică să zbor, preferam să conduc mii de km.” a spus el.

Cum și-a învins Octavian Ciovică frica de zbor?

Unele persoane apelează la psiholog, la antrenarea treptată sau la diverse metode alternative pentru a ajunge să depășească această frică. Ce face un învingător, o persoană ambițioasă și curajoasă? Ne-a oferit răspunsul chiar el: ”M-am ambiționat și am devenit pilot de zbor, acum am Licența PPL.”

Dând dovadă de o disciplină exemplară, și-a împărțit planurile de viitor în etape. A ales să se concentreze pe depășirea acestei frici pe care o avea, pentru ca, apoi, să se poată concentra pe dorința lui mare de a deveni campion.

Ce planuri de viitor are Octavian Ciovică?

Acum, că și-a atins visul de a deveni campion național, planul este să își mențină acest titlu, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru: pregătire fizică, mentală, materială, testări ale pilotului, dar și ale mașinii. Deja a început demersurile legate de pregătirea mașinii de curse pe care o va folosi în raliul de anul acesta.

Ce este interesant este faptul că, odată ce ajunge la concentrarea maximă pentru cursă, nimic nu îl mai poate deconcerta. Nu se gândește la nimic altceva, nu își pierde focusul. ”Nu aș fi reușit să câștig campionatul dacă nu stăteam bine psihic.” spune campionul național.

Doar cei care își permit pot ajunge piloți de curse?

Ciovică mai povestește și despre pasiunea lui pentru mașini, despre cât de greu i-a fost să devină campionul de astăzi. Provenind dintr-o familie modestă, dar cu o dorință enormă de a ajunge pilot, undeva pe la 12 ani s-a înscris la un curs de carting la Clubul Elevilor.

Dar pentru că nu avea posibilitatea să ducă câte un bidon de benzină la fiecare curs, profesorul i-a spus că acest sport nu este pentru el, este pentru cei care își permit. Dar, desigur, povestea nu s-a oprit aici, împiedicată de descurajări. Dimpotrivă, Octavian și-a scris singur drumul spre victorie, cu determinare, disciplină și curaj.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...