sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Editoriale Actualitate LUCA PREDA, NOUL FENOMEN AL TENISULUI ROMÂNESC, LOCUL 8 ÎN LUME LA...

LUCA PREDA, NOUL FENOMEN AL TENISULUI ROMÂNESC, LOCUL 8 ÎN LUME LA JUNIORI

„Mi-aș dori anul ăsta să câștig un grand slam și să ajung numărul 1 mondial. Scopul meu pe termen lung este să ajung în primii 10 ATP. Iar Roger Federer este preferatul meu pentru că eleganța și calmul lui m-au inspirat de mic.”

Într-un moment de cumpănă pentru tenisul masculin din România, Luca Preda, 17 ani, a reușit o performanță fabuloasă, accederea în top 10 mondial la juniori, mai exact locul 8.

Performanța remarcabilă a constănțeanului Luca Preda vine într-un context în care tenisul românesc se confruntă cu rezultate sărăcăcioase în ultimii ani. Cu toate acestea, tânărul sportiv și-a depășit adversarii cu pasiune și dăruire, dovedind că determinarea și talentul pot învinge orice obstacol.

Luca Preda este la ora actuală cel mai promițător junior al României și probabil unul dintre cei mai înalți jucători pe care România i-a avut vreodată, acesta având o înălțime impresionată de 2,01 m, fapt care îi conferă un avantaj considerabil la serviciu.

A7TV l-a contactat pe Luca după reușita remarcabilă și a obținut în exclusivitate din partea lui un interviu savuros pe care îl puteți citi în continuare:

1. Cum te simți acum după ce ai intrat în top 10 mondial la juniori pentru prima dată în carieră?

„Să intru top 10 e un rezultat excelent pentru mine, dar mi-aș dori sa rămân și chiar să urc cât mai mult.”

2. Care consideri că a fost secretul care a dus la această remarcabilă ascensiune în clasament?

„Singurul secret e munca. Ascensiunea mea doar din acest motiv a existat. Încerc în fiecare zi sa fiu mai bun decât am fost ieri.”

3. Cum gestionezi presiunea și așteptările crescânde care vin odată cu performanțe atât de semnificative?

„Singura presiune vine doar din partea mea. Eu sunt cel care are cele mai mari așteptări de la mine, așa ca nu se schimbă nimic.”

4. Având în vedere dificultățile financiare din tenisul românesc, cum ai reușit să depășești aceste obstacole și să te menții concentrat pe performanță?

„Părinții mei mi-au susținut parcursul pană acum. Au fost lângă mine tot timpul și nu am avut niciodată presiune din partea lor.”

5. Care sunt obiectivele tale pe termen scurt și lung în cariera ta?

„Mi-aș dori anul asta sa câștig un grand slam și sa ajung numărul 1. Scopul meu pe termen lung este sa ajung în primii 10 ATP.”

6. Ce sfat ai pentru tinerii tenismeni români, colegi cu tine care visează să atingă succesul la nivel internațional?

„Fiecare jucător trebuie sa creadă în el și în șansa lui și să muncească din greu”

7. Există vreun jucător sau jucătoare profesionistă care te inspiră și căreia îi admiri cariera?

„Roger Federer este preferatul meu, eleganta și calmul lui m-au inspirat de mic.”

8. Cum te vezi peste câțiva ani și care sunt planurile în următoarea perioadă?

„În următoarea perioada am în calendar turnee de seniori,iar la finalul lunii Mai, voi participa la Roland Garros.”

9. Ai jucat și câteva meciuri la profesioniști și chiar ai reușit rezultate notabile, semifinale etc. Care e diferența de nivel de joc între juniori și seniori?

„Cea mai mare diferență la joc mi s-a părut consistența. Punctele sunt mult mai lungi și se greșește mult mai puțin decât la juniori”

10. Ce alte pasiuni mai ai?

„Baschetul este unul din hobby-urile mele. Când am timp liber, mereu încerc sa joc cu prietenii mei.”

11. Ce înălțime ai?

„Înălțimea mea e de 2,01. Lovitura mea preferata este serviciul,pentru ca ține doar de mine cât de bine îl lovesc”

12. Unde locuiești și cine te antrenează?

„Sunt din Constanța și sunt antrenat de Dragu Daniel”

Fanii și specialiștii din întreaga lume au fost uimiți de evoluția rapidă a lui Luca Preda, recunoscându-i calitățile excepționale și dedicarea față de sport. Această reușită marchează nu doar o realizare personală notabilă pentru tânărul tenismen, ci și o sursă de inspirație pentru actuala generație de jucători români.

Mulțumim, Luca Preda și mult succes în cariera ta! Ne faci mândri că suntem români!

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...