joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Portret de campion De ce a plâns pilotul Octavian Ciovică?

De ce a plâns pilotul Octavian Ciovică?

De ce a plâns pilotul Octavian Ciovică? Invitat in emisiunea Portret de Campion, acesta, Campion Național absolut la Viteză în Coastă și unul dintre participanții la show-ul de televiziune “Ferma”, a recunoscut că sunt momente când plânge.

Când plânge un campion național?

“Sunt două situații când Ciovică Octavian plânge…” a mărturisit campionul brașovean, făcând referire la pierderile oamenilor dragi din viața lui, dar și la unele momente în care nu a atins performanța pe care și-a propus-o.

Pierderea eroului său – tatăl – a adăugat o încărcătură emoțională și o motivație deosebită pentru sezonul 2022. Iar titlul de Campion Național la Viteză în Coastă de anul trecut a fost dedicat chiar acestuia. Mai mult de atât, fiecare etapă, fiecare zi, a fost în amintirea tatălui său, cu recunoștință și dragoste. Sezonul 2022 încheindu-se cu titlul de Campion, și atunci au fost lacrimi, dar de bucurie.

Ce se întâmplă după ce plânge un campion național?

Pilotul a fost întrebat cum depășește momentele de anxietate cauzate de momentele in care nu îi ies lucrurile așa cum ar trebui pe circuit : “Ies afară, zâmbesc și fac in așa fel încât să îndrept greșelile pe care le-am făcut. Muncesc mai mult, îmi ating mereu telurile oricât ar fi de greu.”

Octavian Ciovică susține că nu trebuie să renunți niciodată la visele, la ambiții. Ci să muncești pentru ele cu disciplinare, și asumare a greșelilor, dar și cu mult suflet. ”Nu există NU POT”, spune el.

Pilotul brașovean povestește cum a slăbit 17 kg, cum și-a depășit fricile și cum a reușit să performeze in ciuda tuturor piedicilor.

Cum ajungi campion la condus cu viteză când nimeni în familia ta nu are permis?

Dragostea de condus a prins-o de la mătușa lui, singura care avea permis în familie, dar și de la tatăl său, care l-a dus de mână pe drumul dinspre Brașov spre Poiana Brașov ca să vadă mașinile la un campionat de viteză pe traseu montan. În acest fel i-a deschis gustul pentru ”coaste”.

Iar încercările celor din jur de a-l descuraja să devină pilot nu l-au făcut decât mai ambițios și mai determinat să urmeze drumul deja ales, dar mai ales cu dorință de victorie. Iar el este cel care a readus titlul la Brașov după mai mult de 10 ani.

Aici poți viziona întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...