sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Oameni și păreri Dana Rogoz în ipostaza de regizor, obținând premii internaționale

Dana Rogoz în ipostaza de regizor, obținând premii internaționale

Dana Rogoz în ipostaza de regizor, obținând premii internaționale. Dana Rogoz și-a demonstrat talentul și abilitățile sale nu doar ca actriță, ci și ca regizor, câștigând premii internaționale pentru munca sa în domeniul cinematografiei. Trecerea de la actorie la regie este o realizare impresionantă și ilustrează versatilitatea ei artistică și pasiunea pentru storytelling. Prin munca ei în spatele camerelor, Dana Rogoz continuă să își pună amprenta în lumea filmului, aducând contribuții semnificative și fiind recunoscută la nivel internațional pentru creativitatea și talentul său.

”Am debutat în regie, recent, anul trecut, cu un scurt metraj pe care l-am și scris și care a circulat pe la foarte multe festivaluri. Și în țară și în străinătate. A luat premii internaționale.  A luat premiul publicului Nisa, premiul pentru interpretarea feminină – Andreea Vasile și Mihaela Craiu l-au împărțit.

A circulat foarte mult și încă circulă în continuare și a fost foarte satisfăcător sentimentul pentru că oamenii ăia habar nu au cine sunt, nu îi interesează chestia asta.  Pur și simplu, au văzut o casetă cu un film, le-a plăcut și l-au validat.

Aveam nevoie de genul acesta de validări care să vină de la oameni care nu au deja niște așteptări în ceea ce mă privește. Evident că mă bucur de un castig national, nu se pune problema, dar mă bucur și când oamenii mă descoperă. Când mă așez pe un scaun de casting sau de interviu, spre exemplu în România oamenii știu deja ce am făcut, ei cred deja cam ce aș putea face și mă bucur când am ocazia să îi surprind pe cei care mă știu deja. Dar și să îi conving pe cei care habar nu au cine sunt, e o bucurie. Și așa s-a intâmplat cu acest film. A trebui să îi conving pe niște oameni că am ceva de spus, să fiu și premiată pentru chestia asta, într-o lume în care există o competiție foarte mare.”

Când și-a început Dana Rogoz cariera?

Dana Rogoz a debutat pe micile ecrane la vârsta de numai 3 anişori. A început ca parte din grupul vocal Minisong, coordonat de Ioan Luchian Mihalea. La doar 9 ani debuta oficial şi ca actriţă, în cadrul programului Abracadabra, condus de Magicianul Marian Rîlea. De atunci, a rămas cu porecla dată de numele rolului pe care îl interpreta, Abramburica.

Apoi, în 2002, la numai 17 ani, avea deja primul rol principal într-o producţie tv. Producție care a fost ani buni lider de audienţă, serialul La bloc (tot la Pro TV). Şi în cinema a debutat devreme, la doar 18 ani, în filmul „Dulcea saună a morţii” regizat de Andrei Blaier. A făcut parte, de asemenea, din distribuţia mai multor seriale tv, „Fete cu lipici” (2005), „Îngeraşii” (2008), „State de România” (2009) şi „Moştenirea” (2010).

Dincolo de cariera ei în actorie, social media, blog, regie, televiziune, Dana Rogoz se mândrește cu familia pe care o are alături de Radu Dragomir. Cei doi petrec mult timp cu cei 2 copii ai lor. Ei merg în multe vacanțe atât în România, cât și în străinătate.

Poți urmări întregul interviu oferit de Dana Rogoz, Laurei Manciu, realizator A7tv, pe link-ul de mai jos:

https://youtu.be/K_c2qd-XO78?si=NVY3lsv7tQxIvNaq

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...