sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței lor. Deși credința creștină învață despre o realitate spirituală și eternă, ea subliniază și importanța vieții pe pământ și a modului în care trăim aici și acum.

Una dintre bazele acestei atitudini pozitive este învățătura creștină despre creație. Faptul că Dumnezeu a creat lumea și viața umană și le-a declarat „foarte bune”. Astfel, viața pe pământ este văzută ca un dar de la Dumnezeu. O oportunitate de a trăi și de a experimenta frumusețea, bucuria și bogăția vieții.

De asemenea, învățăturile lui Isus Hristos despre iubire, compasiune și grijă pentru ceilalți încurajează creștinii să trăiască vieți pline de semnificație și scop. Contribuind la binele celor din jur și la îmbunătățirea lumii în care trăiesc.

Creștinii recunosc că viața pe pământ poate fi marcată de suferință, durere și provocări. Însă ei cred într-o speranță care depășește acestea. Încrederea în promisiunea unei vieți veșnice alături de Dumnezeu îi încurajează să trăiască cu speranță și bucurie chiar și în mijlocul adversităților.

În emisunea ”Din cărțile lumii”, invitatul permanent, teologul Cornel Dărvășan a explicat cum putem să ne raportăm la situațiile mai neplăcute din viață.

”În orice situație există două variante: să ne frustram sau să ne bucurăm. Pot să mă frustrez în seara asta, în acest moment, pentru că nu am dormit așa de bine azi-noapte, că nu am avut curent douăsprezece ore și a fost frig și toată ziua mi-a întors-o pe dos. Sau pot să mă bucur și să zic: ”Chiar dacă nu am avut curent, am avut o camera unde temperature nu a coborât sub 20 de grade, deci avem o casă bine izolată. Și chiar dacă n-a venit curentul decât pe la ora 11:00, până la ora 11:00 am făcut curățenie. Asta înseamnă că m-am mișcat și nu mi-a fost frig.” Din orice poți găsi o bucurie sau o frustrare.”

Poți urmări întreaga emisiune și răspunsuri la și mai multe întrebări importante, pe link-ul de mai jos:

https://youtu.be/jLeeYIJvux8?si=A9RHR5qRHtFOepro

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...