8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ziua Victoriei celebrată cu mare fast de Putin – Ucraina sub imperiul...

Ziua Victoriei celebrată cu mare fast de Putin – Ucraina sub imperiul haosului

Ieri a fost Ziua Victoriei, o zi care a fost plină de semnificație pentru fosta URSS și a rămas la fel de importantă și pentru Rusia de azi. La finalul celui de-al doilea război mondial, conducătorii Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste și-au dorit o a doua semnătură, ca simbol al capitularii, din partea Germaniei, după ce, cu doar 2 ore înainte, generalii naziști semnaseră un act în care și-au recunoscut înfrângerea în fața liderilor europeni. Acum, în Federația Rusă această zi a fost celebrată cu mare fast și sărbătoare, continuându-se propaganda împotriva Ucrainei și NATO. În timp ce Putin își serbează această zi, zilnic mor civili ucraineni.

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Ștefan Pălărie, senator USR, a oferit mai multe declarații despre tabloul politic care se învârte în jurul acestei sărbători.

”Astăzi am celebrat cele două realități distincte: o Europă unită și acest lucru este extrem de important poate față de orice altă agresiune militară din trecut.

Europa niciodată nu a răspuns mai unit și mai solidar decât a făcut-o acum în privința conflictului militar din Ucraina.

În partea cealaltă asistăm la o pură propagandă pentru că toate privirile sunt ațintite asupra lui Putin.

De ce spun că este pură propagandă? Pentru că tot 9 mai în privința Rusiei, poate să se implementeze în memoria tuturor ca fiind ziua în care cetățeni civili refugiați într-o școală au fost bombardați astăzi pe teritoriul Ucrainei.

De asta spun că este o propagandă și o ipocrizie fără seamăn. Mai mult decât atât, din păcate, genul acesta de celebrări ostentative par mai degrabă atributul nazismului.

Doar naziștii mai făceau așa de mari spectacole cu torțe, cu zvastici, cu culoarea roșie peste tot, tocmai să impună acest sentiment de frică sau de autoritate.

Eu cred că acest lucru nu se mai întâmplă”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]