vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Ziua Victoriei celebrată cu mare fast de Putin – Ucraina sub imperiul...

Ziua Victoriei celebrată cu mare fast de Putin – Ucraina sub imperiul haosului

Ieri a fost Ziua Victoriei, o zi care a fost plină de semnificație pentru fosta URSS și a rămas la fel de importantă și pentru Rusia de azi. La finalul celui de-al doilea război mondial, conducătorii Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste și-au dorit o a doua semnătură, ca simbol al capitularii, din partea Germaniei, după ce, cu doar 2 ore înainte, generalii naziști semnaseră un act în care și-au recunoscut înfrângerea în fața liderilor europeni. Acum, în Federația Rusă această zi a fost celebrată cu mare fast și sărbătoare, continuându-se propaganda împotriva Ucrainei și NATO. În timp ce Putin își serbează această zi, zilnic mor civili ucraineni.

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Ștefan Pălărie, senator USR, a oferit mai multe declarații despre tabloul politic care se învârte în jurul acestei sărbători.

”Astăzi am celebrat cele două realități distincte: o Europă unită și acest lucru este extrem de important poate față de orice altă agresiune militară din trecut.

Europa niciodată nu a răspuns mai unit și mai solidar decât a făcut-o acum în privința conflictului militar din Ucraina.

În partea cealaltă asistăm la o pură propagandă pentru că toate privirile sunt ațintite asupra lui Putin.

De ce spun că este pură propagandă? Pentru că tot 9 mai în privința Rusiei, poate să se implementeze în memoria tuturor ca fiind ziua în care cetățeni civili refugiați într-o școală au fost bombardați astăzi pe teritoriul Ucrainei.

De asta spun că este o propagandă și o ipocrizie fără seamăn. Mai mult decât atât, din păcate, genul acesta de celebrări ostentative par mai degrabă atributul nazismului.

Doar naziștii mai făceau așa de mari spectacole cu torțe, cu zvastici, cu culoarea roșie peste tot, tocmai să impună acest sentiment de frică sau de autoritate.

Eu cred că acest lucru nu se mai întâmplă”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...