8.5 C
București
vineri, 20 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ziua Victoriei celebrată cu mare fast de Putin – Ucraina sub imperiul...

Ziua Victoriei celebrată cu mare fast de Putin – Ucraina sub imperiul haosului

Ieri a fost Ziua Victoriei, o zi care a fost plină de semnificație pentru fosta URSS și a rămas la fel de importantă și pentru Rusia de azi. La finalul celui de-al doilea război mondial, conducătorii Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste și-au dorit o a doua semnătură, ca simbol al capitularii, din partea Germaniei, după ce, cu doar 2 ore înainte, generalii naziști semnaseră un act în care și-au recunoscut înfrângerea în fața liderilor europeni. Acum, în Federația Rusă această zi a fost celebrată cu mare fast și sărbătoare, continuându-se propaganda împotriva Ucrainei și NATO. În timp ce Putin își serbează această zi, zilnic mor civili ucraineni.

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Ștefan Pălărie, senator USR, a oferit mai multe declarații despre tabloul politic care se învârte în jurul acestei sărbători.

”Astăzi am celebrat cele două realități distincte: o Europă unită și acest lucru este extrem de important poate față de orice altă agresiune militară din trecut.

Europa niciodată nu a răspuns mai unit și mai solidar decât a făcut-o acum în privința conflictului militar din Ucraina.

În partea cealaltă asistăm la o pură propagandă pentru că toate privirile sunt ațintite asupra lui Putin.

De ce spun că este pură propagandă? Pentru că tot 9 mai în privința Rusiei, poate să se implementeze în memoria tuturor ca fiind ziua în care cetățeni civili refugiați într-o școală au fost bombardați astăzi pe teritoriul Ucrainei.

De asta spun că este o propagandă și o ipocrizie fără seamăn. Mai mult decât atât, din păcate, genul acesta de celebrări ostentative par mai degrabă atributul nazismului.

Doar naziștii mai făceau așa de mari spectacole cu torțe, cu zvastici, cu culoarea roșie peste tot, tocmai să impună acest sentiment de frică sau de autoritate.

Eu cred că acest lucru nu se mai întâmplă”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Noi metode de manipulare prin fake-news lansate de Rusia

Propaganda pro-rusă susține, la câteva săptămâni de la începutul războiul, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a sinucis, ca parte a unui efort agresiv de...

Maia Sandu laudă inițiativa lui Emmanuel Macron de crearea a unei ”Comunități Politice Europene”

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, fiind într-o vizită oficială în Franţa, a lăudat iniţiativa omologului francez Emmanuel Macron de creare a unei comunităţi politice europene,...

Liderii G7 ajută Kievul cu 18,4 miliarde de Euro ca sprijin bugetar

Liderii domeniului financiar din grupul G7 sunt de acord să ajute Ucraina cu 18,4 miliarde de dolari și spun că sunt pregătiți să sprijine...

Vasile Dîncu: ”Sper să depăşim 30% pentru înzestrare, pentru că ăsta este lucrul de care avem cea mai mare nevoie”

Pentru că războiul din Ucraina nu pare să aibă sfârșit, NATO își sporește prezența, din ce în ce mai numeroasă, pe frontul estic, pentru...