vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Spiritualitate Ziua Bibliei în Costa Rica

Ziua Bibliei în Costa Rica

Ziua Bibliei în Costa Rica. Ceea ce puțină lume cunoaște despre Costa Rica este că a fost prima țară din lume care a abolit prin constituție existența armatei încă din 1949. Dar ceea ce și mai puțină lume știe este că din anul 2000 Costa Rica a stabilit prin lege o sărbătoare care celebrează Biblia.

Aceasta se numește Ziua Națională a Bibliei. A fost promovată de Partidul Renovării din Costa Rica și se serbează, Conform Legii 8030, în prima sâmbătă a lunii septembrie.

Ce au făcut bisericile în acest sens?

Încurajate de această sărbătoare națională, mai multe biserici au organizat evenimente biblice în această perioadă. Biserica Vida Abundante, tradus Viață din Abundență a organizat o caravană de citire a Bibliei, în care localnicii au putut participa la citirea Sfintelor Scripturi.

Ce spun pastorii despre această sărbătoare?

Rudy Corea, pastorul senior al bisericii Vida Abundante a spus:

„Biserica noastră a ieșit în stradă, acolo unde se află oamenii. Mergem în toate parcurile cu muzică, cu autorulote, cu difuzoare și vizităm fiecare dintre cantoanele provinciei noastre”.

El a încheiat, spunând că „a fost o zi de sărbătoare în care mulți oameni s-au dăruit lui Isus și s-a atins scopul de anul acesta, care a fost să se ofere gratuit cinci sute de exemplare din Sfintele Scripturi”.

Scurt istoric

Creștinii vorbitori de limbă spaniolă au primit prima lor Biblie în urmă cu patru secole, în septembrie 1569. A devenit cunoscută ca ”Biblia ursului”, pentru că pe copertă apărea un urs care mânca miere dintr-un fagure. Astăzi, Biblia se găsește în 88% din familiile hispanice. Totuși, conform unui studiu recent al celor de la Barna, foarte puțini hispanici citesc Biblia în mod regulat. Numai 8%, în comparație cu 21% din populația totală.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...