8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Zelenskiy se adresează românilor voluntari

Zelenskiy se adresează românilor voluntari

Într-o postare pe contul său de Instagram, președintele Ucrainei mulțumește românilor pentru primirea călduroasă a refugiaților și pentru suplinirea celor necesare armatei ucrainene.

 

Sursa Instagram

“Mă simt recunoscător pentru contribuția semnificativă a României la defensiva ucraineană și pentru susținerea aderării noastre în UE”

IGSU a trimis duminică primul transport de ajutoare umanitare colectate pe Platforma Guvernului României – „Ucraina, împreună ajutăm mai mult” a plecat din București spre Siret, arată postarea oficială de pe Facebook.

Pentru a veni în ajutorul poporului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militară rusă, Guvernul României împreună cu societatea civilă au demarat acțiuni comune de furnizare de produse medicale și produse de subzistență pentru cetățenii ucraineni.

Un prim convoi, format din 3 camioane din dotarea IGSU, a pornit către Vama Siret, din Județul Suceava, pentru a oferi autorităților ucrainene medicamente și echipamente medicale (paturi spitalicești, dispozitive medicale).

Următorul transport va avea loc mâine și conține materiale de bază și alimente.

Guvernul României susține eforturile societății civile și va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean.

Klaus Iohannis totodată a scris într-o postare pe social media despre viitoare transporturi cu scop militar în Ucraina:

”Alături de partenerii și aliații săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federației Ruse! Țara noastră va trimite o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina: muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente.

Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean!”

#StandWithUkraineULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]