8.5 C
București
joi, 11 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Zeci de afgani și de irakieni blocați în vămi pentru că nimeni...

Zeci de afgani și de irakieni blocați în vămi pentru că nimeni nu dorește să îi primească. CEDO ia atitudine!

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) le-a cerut, miercuri, Poloniei şi Letoniei să le acorde ajutor migranţilor care se află la frontiera cu Belarusul, având ca termen data de 15 septembrie, relatează AFP.

 

Migranţii care au sesizat CEDO sunt 32 de afgani și 41 de kurzi irakieni, potrivit comunicatului Curţii, care adaugă că aceste persoane “încearcă să intre fie în Letonia, fie în Polonia, în scopul de a solicita protecţie internaţională”.

Neputând să se mai întoarcă în Belarus din cauza regimului politic strict de acolo și având interzis și în țările vecine pentru că președinții acestora s-au exprimat clar că nu vor să mai primească imigranți, zeci de oameni ajung să trăiască în condiții inumane, greu de imaginat, la granița țărilor.

CEDO a cerut Letoniei și Poloniei să acorde ajutor acestor persoane în baza art 39 al Regulametului Curții: “să furnizeze tuturor solicitanţilor hrană, apă, haine, îngrijiri medicale adecvate şi, dacă este posibil, adăposturi temporare”, arată un comunicat al Oficialilor Europeni.

Cerința CEDO, însă, nu este obligatorie pentru Letonia și Polonia, chiar dacă a fost inițiată o procedură de urgență menită să protejeze oamenii de la “un risc real de pagube ireparabile”.

Dacă până pe 15 septembrie Letonia și Polonia nu iau atitudine să ajute oamenii, în loc să dorească să construiască ziduri care să îi țină la distanță, cel mai probabil organismele de conducere la UE vor trebui să ia decizii drastice pentru a ține oamenii în siguranță.

SourceAFP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Premierul României: ”Avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul Sprijin pentru România”

„O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat...

Primarul Capitalei: ”Avarii au fost și vor mai fi. Dar iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută”

"Problema apei calde este una dintre cele mai grave probleme structurale ale Capitalei. Problema este compusă din două – una de transport și distribuție...

Ministrul Agriculturii: „România va avea şi ulei”

Întrebat dacă este mai importantă liniştea pe care a transmis-o în legatură cu faptul că România va avea suficientă producţie agricolă în acest an,...

Oficial din Ucraina: ”În cazul unui incident nuclear, va fi afectat nu doar sudul Ucrainei”

La centrala atomo-electrică din Zaporojie, cea mai mare din Europa și pe care invadatorii ruşi ameninţă acum să o arunce în aer, sunt stocate...