miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Zeci de afgani și de irakieni blocați în vămi pentru că nimeni...

Zeci de afgani și de irakieni blocați în vămi pentru că nimeni nu dorește să îi primească. CEDO ia atitudine!

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) le-a cerut, miercuri, Poloniei şi Letoniei să le acorde ajutor migranţilor care se află la frontiera cu Belarusul, având ca termen data de 15 septembrie, relatează AFP.

 

Migranţii care au sesizat CEDO sunt 32 de afgani și 41 de kurzi irakieni, potrivit comunicatului Curţii, care adaugă că aceste persoane „încearcă să intre fie în Letonia, fie în Polonia, în scopul de a solicita protecţie internaţională”.

Neputând să se mai întoarcă în Belarus din cauza regimului politic strict de acolo și având interzis și în țările vecine pentru că președinții acestora s-au exprimat clar că nu vor să mai primească imigranți, zeci de oameni ajung să trăiască în condiții inumane, greu de imaginat, la granița țărilor.

CEDO a cerut Letoniei și Poloniei să acorde ajutor acestor persoane în baza art 39 al Regulametului Curții: „să furnizeze tuturor solicitanţilor hrană, apă, haine, îngrijiri medicale adecvate şi, dacă este posibil, adăposturi temporare”, arată un comunicat al Oficialilor Europeni.

Cerința CEDO, însă, nu este obligatorie pentru Letonia și Polonia, chiar dacă a fost inițiată o procedură de urgență menită să protejeze oamenii de la „un risc real de pagube ireparabile”.

Dacă până pe 15 septembrie Letonia și Polonia nu iau atitudine să ajute oamenii, în loc să dorească să construiască ziduri care să îi țină la distanță, cel mai probabil organismele de conducere la UE vor trebui să ia decizii drastice pentru a ține oamenii în siguranță.

SourceAFP

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...