8.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Zeci de afgani și de irakieni blocați în vămi pentru că nimeni...

Zeci de afgani și de irakieni blocați în vămi pentru că nimeni nu dorește să îi primească. CEDO ia atitudine!

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) le-a cerut, miercuri, Poloniei şi Letoniei să le acorde ajutor migranţilor care se află la frontiera cu Belarusul, având ca termen data de 15 septembrie, relatează AFP.

 

Migranţii care au sesizat CEDO sunt 32 de afgani și 41 de kurzi irakieni, potrivit comunicatului Curţii, care adaugă că aceste persoane “încearcă să intre fie în Letonia, fie în Polonia, în scopul de a solicita protecţie internaţională”.

Neputând să se mai întoarcă în Belarus din cauza regimului politic strict de acolo și având interzis și în țările vecine pentru că președinții acestora s-au exprimat clar că nu vor să mai primească imigranți, zeci de oameni ajung să trăiască în condiții inumane, greu de imaginat, la granița țărilor.

CEDO a cerut Letoniei și Poloniei să acorde ajutor acestor persoane în baza art 39 al Regulametului Curții: “să furnizeze tuturor solicitanţilor hrană, apă, haine, îngrijiri medicale adecvate şi, dacă este posibil, adăposturi temporare”, arată un comunicat al Oficialilor Europeni.

Cerința CEDO, însă, nu este obligatorie pentru Letonia și Polonia, chiar dacă a fost inițiată o procedură de urgență menită să protejeze oamenii de la “un risc real de pagube ireparabile”.

Dacă până pe 15 septembrie Letonia și Polonia nu iau atitudine să ajute oamenii, în loc să dorească să construiască ziduri care să îi țină la distanță, cel mai probabil organismele de conducere la UE vor trebui să ia decizii drastice pentru a ține oamenii în siguranță.

SourceAFP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...