8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate ”WonderFest”, Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret, exclusiv online

”WonderFest”, Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret, exclusiv online

Marți seară a început primul festival de film pentru copii desfășurat integral online.

 

Încă un act cultural s-a adaptat la condițiile impuse de pandemia coronavirus: Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret ”WonderFest” se desfășoară online până sâmbătă inclusiv.

Programul este susținut de Ministerul Culturii și poate fi vizionat integral pe internet, pe pagina special dedicată WonderFest în rețeaua socială cu cel mai mare număr de utilizatori în România.

A fost realizată chiar și o Sală de proiecții virtuală, la care oricine poate avea acces după o înscriere prealabilă pe pagina WonderFest.

La Gala de deschidere a festivalului atât membrii juriului cât și artiștii și ceilalți invitați au intrat în direct prin intermediul telefonului mobil sau al calculatorului, iar spectacolul oferit a fost unul pe cât de inedit pe atât de interesant și de captivant.

Numai de lipsa de imaginație nu putea fi acuzat vreunul dintre ei.

Dedicat în mod special copiilor și tinerilor, WonderFest aduce în concurs filme de festival de ultimă generație, din întreaga lume, cele mai multe produse în 2019, fiecare dintre cele zece filme din competiție având ca tematică vârsta copilăriei, cu povești sensibile, unele chiar dramatice, cu rol de introspecție asupra privitorilor.

De asemenea, în cadrul Festivalului Filmului pentru Copii și Tineret au loc ateliere artistice, de creație și socio-educative, spectacole, toate transmise online pe pagina WonderFest din rețeaua Facebook.

Micii cinefili sunt invitați să participe la un concurs de creație – Snapshots.

Pentru această secțiune, copiii și tinerii pot transmite filme cu durata de maximum 1 minut, realizate cu ajutorul telefonului, care să conțină propriile viziuni, povești, din perioada de izolare pe care o traversăm cu toții.

Marele Premiu al Festivalului WonderFest va fi acordat de un juriu format exclusiv din copii, în timp ce un juriu format din profesioniști din Belgia, Israel, Macedonia, Bulgaria și România va decerna premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai bună imagine, cea mai bună interpretare a unui copil actor.

Festivalul Wonderfest este finanțat de Ministerul Culturii și susținut de Editurile Litera, Art și Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...