luni, iulie 15, 2024
Acasă Articole Noutăți Website creștin din China, închis de autorități

Website creștin din China, închis de autorități

După o activitate îndelungată a unui website creștin din China, cenzura guvernamentală și-a pus din nou amprenta asupra populației și l-au cenzurat. Bineînțeles, acesta este un pachet de cenzuri care survine carantinei COVID-19 foarte restrictive și care a dus la numeroase revolte ale oamenilor.

 

Deși nu a fost oferit niciun motiv pentru închiderea site-ului, închiderea lui „Jona-Home” vine ca urmare a „Legii privind măsurile de administrare a serviciilor de informare religioasă pe internet” ale Partidului Comunist Chinez (PCC), care a intrat în vigoare la 1 martie.

Legea cere tuturor utilizatorilor online care postează conținut religios să obțină un permis, pe care creștinii rareori îl pot primi.

 

https://www.a7tv.ro/in-china-copiii-crestini-nu-mai-pot-merge-la-biserica/

 

Închiderea „Jona-Home” este cea mai recentă dintr-o serie de represiuni asupra internetului chinezesc.

Aplicațiile biblice au fost eliminate și multe conturi afiliate creștinilor au fost interzise pe WeChat, cea mai populară platformă de socializare din China.

China Christian Daily relatează că termenul de căutare „evanghelie” nu returnează niciun rezultat legat de creștinism pe WeChat.

Tratamentul aplicat de PCC creștinilor online este în concordanță cu politica lor față de alte activități creștine.

Copiii nu pot primi nicio educație religioasă, iar imagini furnizate de stat au înlocuit icoanele religioase tradiționale din unele biserici.

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...