miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Articole Noutăți Vremea rămâne caldă și în noiembrie

Vremea rămâne caldă și în noiembrie

Vremea rămâne caldă și în noiembrie. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite şi în luna noiembrie, după ce şi luna octombrie a fost mai caldă decât de obicei, arată prognoza meteorologică anunţată de meteorologi.

Săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată ţara. Mai ales în regiunile vestice şi sud-estice. Se vor înregistra și ploi, mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice, însă mai puțin în sudul şi sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Săptămâna 6 – 13 noiembrie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări. Mai ales în regiunile sud-estice şi estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în vest, nord-vest şi local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Precipitaţiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 20 – 27 noiembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara. Regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul şi local în centrul ţării. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

Vremea ploioasă ne afectează și psihicul

„Există o conexiune între vremea de afară și starea noastră psihică. Un sfert din depresii se agravează în sezonul rece, când e lumină puțină. Consumul de alcool (și de alte droguri) crește în aceste perioade, precum și în țările nordice, unde sunt perioade lungi de întuneric. Vremea rea și ziua scurtă (puțină lumină naturală) sunt asociate în memoria și instinctele omenirii cu pericolele și lupta pentru supraviețuire și deci și cu o mai mare anxietate”, confirmă psihiatrul Vlad Stroescu.

„În viața adultă, ni se întâmplă de multe ori să ne trezim dimineața, iar afară să fie soare, senin, cald. Mintea noastră accesează automat acele amintiri și emoții pozitive pe care le-am avut vara. În acei 12 ani. Și ne simțim bine. La fel, dacă ne trezim și afară plouă, este urât, vânt, înnorat, în mintea noastră se activează asocierea cu stările negative de când eram mici și trebuia să mergem la școală. Ne trezeam devreme. Sau eram izolați și bolnavi acasă. Atunci s-ar putea să ne uităm pe fereastră și să spunem: «vai, dar este oribil afară, nu am niciun chef azi, mai bine mă bag înapoi în pat»”, completează psihoterapeutul.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...