marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Vremea în următoarele două săptămâni

Vremea în următoarele două săptămâni

Vremea în următoarele două săptămâni. A sosit vara! Și odată cu ea și temperaturile mari. Meteorologii ne informează ce va urma în luna iunie. Va fi și soare dar și intervale de ploi.

Vremea în Banat

În Banat, temperaturile maxime vor coborî în primele trei zile din interval de la medii de 26 de grade până la 22 de grade, apoi vor reveni treptat şi uşor la aceleaşi valori spre finalul primei săptâmâni. În săptămâna a doua de prognoză nu vor mai varia semnificativ, mediile maximelor se vor situa între 26 şi 28 de grade. Regimul termic nocturn se va menţine relativ constant, în jurul a 13 grade mediat regional. Pe parcursul întregului interval, probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezelor, iar în 6, 7 iunie şi din nou între 12 şi 14 iunie pot fi mai frecvente şi pe arii mai extinse.

Vremea în Crișana

În Crişana, vremea va fi caldă în prima zi din interval, cu maxime medii de 28 de grade. Dar se va răci treptat până în 7 iunie, la valori de 23 de grade. După acest pasaj de scurtă durată, regimul termic diurn nu va mai avea variaţii semnificative şi se va menţine în jurul a 26 de grade mediat regional. Temperaturile minime vor oscila foarte uşor pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că media acestora va fi de 12 – 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezelor şi al serilor, care se vor semnala pe suprafeţe mai mari în 6 şi 7 iunie, precum şi pe 12 şi 13 iunie.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi în general frumoasă în prima săptămână. În cea mai mare parte a intervalului va avea un regim termic fără variaţii semnificative de la o zi la cealaltă. Pentru multe perioade se va situa uşor peste normele caracteristice regiunii. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 de grade, iar ale minimelor între 10 şi 12 grade. Doar pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va creşte probabilitatea ca acestea să se extindă.

Vremea în Maramureș

În Maramureş, temperaturile maxime vor varia între medii de 24 şi 27 de grade, cu valorile cele mai scăzute în 6 şi 7 iunie şi cele mai ridicate în 10 şi 11 iunie. Regimul termic nocturn va fi relativ constant, mediat regional cu minime în jurul a 13 grade până în data de 14 iunie, când vor coborî la 11 grade, apoi vor mai creşte uşor. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în 6, 7 iunie şi din nou după 12 iunie. Acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza.

Vremea în Moldova

În Moldova, dacă în prima zi vremea va fi normală termic în jumătatea nordică şi uşor mai caldă în rest, valorile de temperatură vor creşte treptat până în data de 11 iunie. Astfel încât se vor situa peste normele caracteristice în toată regiunea. Astfel că mediile maximelor vor fi între 24 şi 26 grade. După această dată vor mai scădea la 24 de grade mediat regional în 13 iunie şi până la finalul intervalului de prognoză vor atinge din nou 28 de grade. Minimele vor avea variaţii între medii de 12 şi 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 6, 7, 14 şi 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare după 12 iunie, însă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza şi seara.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi treptat. Astfel că mediile maximelor vor fi de la 22 la 26 de grade. Ale minimelor de la 12 la 16 grade. După acest interval se va răci uşor până în data de 13 iunie, spre maxime medii de 24 de grade şi minime de 14 grade şi ulterior se va reveni la cele mai mari valori. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în partea a doua a intervalului.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi frumoasă şi în general normală termic în primele zile de prognoză. Până în data de 11 iunie se va încălzi treptat. Astfel că maximele se vor situa, în medie, între 25 şi 28 de grade. În a doua săptămână, media, maximelor va fi în jurul a 28 de grade, puţin mai scăzută în 13 şi 14 iunie. Regimul termic nocturn va avea variaţii între 10 şi 14 grade mediat regional, cu valorile cele mai scăzute în zilele de 6, 7, 8, 14 şi 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi în creştere după data de 12 iunie, când acestea vor fi mai frecvente după-amiaza.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea nu va avea variaţii semnificative sub aspect termic. Se va încălzi uşor, dar valorile termice se vor situa în general în jurul normelor caracteristice perioadei. În aceste condiţii, mediile maximelor se vor încadra între 24 şi 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în 7, 8 şi 13 iunie şi cele mai ridicate în 11, 17 şi 18 iunie. Temperaturile minime vor fi de 12 – 14 grade mediat regional. Vor fi averse după-amiaza pe arii restrânse în 5 şi 6 iunie. Probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente, va creşte după data de 12 iunie.

Vremea la munte

La munte, vremea nu va suferi schimbări semnificative din punct de vedere termic pe tot intervalul de prognoză. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 14 – 16 grade. Cele minime vor fi între 6 şi 9 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 6, 7, 8 şi 14 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. Însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza şi seara şi pe arii mai extinse din 12 iunie.

Sursa: https://www.agerpres.ro

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...