miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Emisiuni BookMedia Vrei să te muți în țara în care se trăiește și mult,...

Vrei să te muți în țara în care se trăiește și mult, și bine?

Spania este țara care se află mereu în top-urile țărilor cu cel mai înalt nivel de trai, dar și în top-urile țărilor cu cea mai mare speranță de viață! Media speranței de viață în Spania este de 82 – 83 de ani, și nu doar atât, dar se estimează că aceasta este în creștere și că în 2040 va ajunge la 86 de ani!

Spania are o climă plăcută, o așezare geografică minunată, multe insule și locuitorii ei sunt oameni calzi și relaxați. Poate de aceea trăiesc mai mult! Și mai bine! Dar datorită cărui fapt spaniolii trăiesc mai mult? Să aibă un rol dieta mediteraneeană? Uleiul de măsline? Are vreun rol și siesta spaniolilor în creșterea speranței de viață?

Larisa Ioniță, trainer de limbă spaniolă, invitata Natașei Alina Culea la BookMedia, spune că:

„Siesta era indiferent de anotimp, între 12 și 14 după-amiază, se mai poate prelungi puțin. Din ce am mai discutat cu prietenii mei de-acolo spuneau că în ultima perioadă sunt și la ei din ce în ce mai multe corporații și nu prea le mai permit chiar atât de mult această prte de siesta, dar totuși sunt, se respectă. Siesta nu înseamnă neapărat somn, ci odihnă după masă”.

Se pare că în afara orelor de siestă, spaniolii beneficiază de multe zile de sărbătoare și de zile-punte, zile libere care se încearcă la noi, dar destul de timid, după cum declară invitata:

„Mi-amintesc că a fost o sărbătoare importantă miercuri, iar joi și vineri nu s-a mai lucrat, nu poți merge undeva să-ți cumperi o pâine, totul este închis”.

Legat de infrastructură, Larisa Ioniță a afirmat:

„M-a surprins la modul plăcut partea de infrastructură, care era mult mai dezvoltată ca la noi. De exemplu, mergeam cu trenul și trebuia să fii exact la vagonul respectiv”.

Având în vedere că în Spania sunt cele mai multe baruri și pub-uri pe cap de locuitor din Europa, putem trage concluzia că spaniolii nu sunt doar oameni relaxați, dar știu și să se bucure de viață!

Vrei să trăiești în Spania sau doar să o vizitezi?
Aici poți vedea emisiunea integrală cu Larisa Ioniță și Natașa Alina Culea:

https://www.youtube.com/watch?v=Tu3c0KWS0fw&list=PLgW0WDrViy_6mR2jCslID_YVH481BdN0g&index=2

Urmărește emisiunea BookMedia în fiecare duminică de la ora 17:00, cu Natașa Alina Culea!

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...