duminică, februarie 25, 2024
Acasă Emisiuni BookMedia Vrei o vacanță în Italia? Cea mai mare diaspora românească este în...

Vrei o vacanță în Italia? Cea mai mare diaspora românească este în Italia!

Vrei o vacanță în Italia? Cea mai mare diaspora românească este în Italia! În Italia arta este la tot pasul. Tot în Italia este și cea mai mare diaspora românească – 1 milion o sută de mii de oameni! De ce nu se îngrașă italienii, deși mănâncă atâtea paste?

Despre Italia

Italia este o țară surprinzătoare unde totul este rupt parcă dintr-un film, sau dintr-un roman, sau de ce nu, dintr-o romanță veche. Nu este de mirare că această țară, care se bucură de o moștenire culturală bogată ce leagă Imperiul Roman de Renaștere a oferit lumii nenumărați artiști. Patria unora dintre cele mai mari opere de artă, arhitectură și gastronomie din lume, Italia te inspiră precum nicio altă țară. Aici, arta și viața de zi cu zi se îmbină armonios. Italia nu este doar țara lui Dante, Tiziano și Verdi, dar este și tărâmul lui Gualtiero Marchesi, Prada și Renzo Piano. Dacă există ceva ce caracterizează Italia atunci cu siguranță este vorba despre înclinația pentru viața frumoasă, sau „La Bella Vita”, cum spun localnicii.

În ciuda esenței sale rustice, bucătăria italiană se remarcă prin caracterul său creativ și sofisticat fie că vorbim de tagliatelle la ragù, trufe, cannoli sau vinuri celebre scăldate de soarele Toscanei.

Mai încolo de artă și grastronomie

Splendoarea Italiei depășește arta, gastronomia și moda: țara este una dintre cele mai perfecte opere ale naturii și oferă o diversitate extraordinară începând de la culmi alpine și lacuri glaciare din nord până la cratere vulcanice și grote turcoaz în sud. Se pare că în această țară totul este creat prin sentimente și emoții. Orice oraș este o comoară. Întrebați un italian unde i-ar plăcea cel mai mult să trăiască, iar șansele cele mai mari de răspuns sunt „chiar aici”. Nu este de mirare că odată ajunși în Italia, turiștii se reîntorc. Opțiunile de vacanță sunt interesante și diverse: de la regiuni de coastă mediteraneene, orașe individualiste și cu încărcătură culturală, combinate cu romantism shakespearian și vacanțe la schi sau wellness.  Cât de plăcut este să te scalzi în această dragoste atot-italiană a localnicilor pentru țara lor! Cât de interesant este să înțelegi secretele italienești – povești, capodopere de artă,  gastronomie.

Vrei o vacanță în Italia? Vrei destinații pe care nu le cunosc turiștii? Cea mai mare diaspora românească este în Italia!

În emisiunea ”BookMedia” cu realizatoarea Natașa Culea, invitatul George Miloșan, diplomat român, vorbește despre această țară:

”Dacă mă întreabă cineva ce e acolo, aș spune că știu dar practic nu știu. Pentru că sunt atât de multe lucruri de văzut. Când încerci să înțelegi Roma, nu ai cum. E imposibil. Poți să cunoști Roma modernă. Poți să cunoști politica italiană de astăzi. Poți să știi tot ce s-a întâmplat în perioada de maximă importanță a Papalității sau despre Vatican. 

Dar dacă ne referim la Roma antică, e aproape imposibil să înțelegem această civilizație.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...