8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Vor fi avocații înlocuiți de inteligența artificială?

Vor fi avocații înlocuiți de inteligența artificială?

Vor fi avocații înlocuiți de inteligența artificială? Vom ajunge să lucrăm noi pentru roboți? Care va mai fi rostul oamenilor pe pământ? Cum ne vom mai câștiga pâinea?

Trăim într-o lume din ce în ce mai aglomerată cu inteligență artificială. Uneori simți că nu mai este loc pentru inteligența umană, pentru că un robot deja își utilizează rapid inteligența pentru a rezolva o situație. Pare că în fiecare zi se mai doboară o limită în domeniul AI, se mai adaugă un domeniu în care oamenii nu mai au ce căuta.

Primul avocat robot

Iar într-un astfel de context, apare primul avocat robot din lume. Acesta va oferi consiliere juridică inculpaților în cadrul proceselor judiciare. În curând vom citi despre evoluția a acestui avocat AI în curtea de judecată, pentru că va avea loc primul caz apărat integral de un robot. Partea bună pentru inculpat este că dezvoltatorul aplicației respective îl asigură că va acoperi orice amenzi sau cheltuieli vor apărea în situația în care robotul va pierde cazul.

Manifestă roboții etică?

Problema majoră a acestor inteligențe artificiale este că un robot nu ”suferă” de etică, nu are bun simț și nici Dumnezeu. Nu poți pretinde unui robot să manifeste empatie. Și atunci mai putem spune că cineva beneficiază de un proces corect?

În cazul contractelor încheiate folosind AI, problema apare la clauzele abuzive sau la practicile incorecte ale comercianților. Dacă pe contractele mânuite de oameni, acestea pot fi îndreptate sau eliminate, pe contractele SMART, nu se mai pot face schimbări. Totul este ”în mâna” roboților.

În emisiunea Alături de tine de la A7TV, avocatul Gheorghe Piperea ridică o întrebare foarte interesantă: ”Ce facem mai departe? Înlocuim totul cu roboți, de la croitorese la judecători și corporatiști?”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]