luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Vor fi avocații înlocuiți de inteligența artificială?

Vor fi avocații înlocuiți de inteligența artificială?

Vor fi avocații înlocuiți de inteligența artificială? Vom ajunge să lucrăm noi pentru roboți? Care va mai fi rostul oamenilor pe pământ? Cum ne vom mai câștiga pâinea?

Trăim într-o lume din ce în ce mai aglomerată cu inteligență artificială. Uneori simți că nu mai este loc pentru inteligența umană, pentru că un robot deja își utilizează rapid inteligența pentru a rezolva o situație. Pare că în fiecare zi se mai doboară o limită în domeniul AI, se mai adaugă un domeniu în care oamenii nu mai au ce căuta.

Primul avocat robot

Iar într-un astfel de context, apare primul avocat robot din lume. Acesta va oferi consiliere juridică inculpaților în cadrul proceselor judiciare. În curând vom citi despre evoluția a acestui avocat AI în curtea de judecată, pentru că va avea loc primul caz apărat integral de un robot. Partea bună pentru inculpat este că dezvoltatorul aplicației respective îl asigură că va acoperi orice amenzi sau cheltuieli vor apărea în situația în care robotul va pierde cazul.

Manifestă roboții etică?

Problema majoră a acestor inteligențe artificiale este că un robot nu ”suferă” de etică, nu are bun simț și nici Dumnezeu. Nu poți pretinde unui robot să manifeste empatie. Și atunci mai putem spune că cineva beneficiază de un proces corect?

În cazul contractelor încheiate folosind AI, problema apare la clauzele abuzive sau la practicile incorecte ale comercianților. Dacă pe contractele mânuite de oameni, acestea pot fi îndreptate sau eliminate, pe contractele SMART, nu se mai pot face schimbări. Totul este ”în mâna” roboților.

În emisiunea Alături de tine de la A7TV, avocatul Gheorghe Piperea ridică o întrebare foarte interesantă: ”Ce facem mai departe? Înlocuim totul cu roboți, de la croitorese la judecători și corporatiști?”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...