duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Vladimir Putin și Xi Jinping se împrietenesc

Vladimir Putin și Xi Jinping se împrietenesc

Vladimir Putin a ajuns vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, unde s-a întâlnit înainte de eveniment cu omologul chinez Xi Jinping. Liderul de la Kremlin îi va prezenta liderului chinez promisiunea de a furnizarea 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale pentru China din Orientul Îndepărtat al Rusiei. Aflat în plină criză cu Occidentul, președintele rus a salutat, totodată, legăturile strânse ale țării sale cu China, notează publicația The Moscow Times.

 

Cei doi lideri s-au întâlnit în capitala chineză, în timp ce țările lor încearcă să aprofundeze relațiile în fața criticilor tot mai mari din partea Occidentului.

Legăturile Moscovei cu Beijing-ul „se dezvoltă progresiv pe calea prieteniei și a parteneriatului strategic”, a spus Putin în declarații televizate de la începutul întâlnirii lor.

„Legăturile dintre Federația Rusă și China sunt de o natură cu adevărat fără precedent”, a adăugat liderul rus, descriind relația bilaterală a Moscovei cu Beijingul drept „un exemplu de relație demnă, unde fiecare îl ajută şi susţine pe celălalt în dezvoltarea lui”.

Conform unei surse Reuters, compania rusească Gazprom a convenit asupra un contract pe 30 de ani pentru a furniza gaze naturale printr-o nouă conductă care leagă Extremul Orient al Rusiei de nord-estul Chinei.

Primele livrări  de gaz vor începe să în maxim doi până la trei ani, cu volume de până la 10 miliarde de metri cubi pe an în jurul anului 2026, a declarat un înalt oficial al industriei sub protecția anonimatului. Acordul va fi decontat în euro, a adăugat sursa.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...