8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Vlad Voiculescu: „Ne propunem să lucrăm la mecanisme privind deschiderea anumitor activități”

Vlad Voiculescu: „Ne propunem să lucrăm la mecanisme privind deschiderea anumitor activități”

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, luni, că vaccinarea şi testarea anti-COVID-19 sunt soluții pentru deschiderea unor activități, relatează Agerpres.

 

„Ne uităm la posibilitatea de a organiza concerte. Avem modele, puține încercări în state din vestul Europei, în Barcelona de curând.

Trebuie să vedem şi dincolo de ceea ce se întâmplă în spitale, pe de-o parte să păstrăm restricții, pe de altă parte să dăm posibilitatea restaurantelor, activităţilor culturale şi, în general, vieții să continue”, a afirmat Vlad Voiculescu în Parlament.

 

Sursa G4media.ro

 

Ministrul Sănătății a subliniat că testarea rapidă va fi parte din soluție şi că farmaciile sunt locuri în care se poate organiza testarea, dacă există anumite condiții, spații şi dacă vor fi oameni dispuşi să realizeze testele.

Vlad Voiculescu a declarat că testele vor fi puse la dispoziție, cel mai probabil, de către autoritățile centrale, prin Ministerul Sănătății, respectiv Departamentul pentru Situații de Urgență sau cine le-a achiziționat.

El a adăugat și că prețul ar putea să difere de la o farmacie la alta, deoarece unele farmacii ar putea să vrea să ofere testarea gratuită, altele să pună o anumită taxă.

„Lucrurile sunt dinamice. Avem donații de la Comisia Europeană şi luăm în considerare achiziții suplimentare. (…) Probabil că testarea va ajunge un serviciu decontat de Casa de Asigurări, așa cum este testarea de sânge”, a spus ministrul Sănătății.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?