8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Vlad Voiculescu: „Discuțiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt din...

Vlad Voiculescu: „Discuțiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt din urmă cu un an”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus duminică, într-o declaraţie de presă, că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt din urmă cu un an.

„Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de nici mai mult, nici mai puțin de un an de zile în urmă.

Ministerul Sănătății a dat avizul pentru ca spitalul să devină spital COVID-19, pentru că de acele locuri depindea şi depinde viața unor oameni.

S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților şi acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite de conducerea spitalului şi a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) au venit ultimele şi trebuie să spunem că au venit cu întârziere”, a declarat Vlad Voiculescu, relatează Agerpres.

El a spus că Spitalul „Foişor” nu este sub autoritatea ministerului, ci a Primăriei Municipiului București şi a ASSMB, iar ministerul „nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul județean”.

Vlad Voiculescu a spus că Ministerul Sănătăţii a găsit deja soluții pentru cazurile urgente de la spitalul „Foișor”, pentru operații şi tratament, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”:

„Conducerea spitalului și medicii de acolo s-au oferit să primească şi medici curanți pentru a opera pacienți acolo unde este cazul, pentru a-i vedea, pentru a le oferi consultațiile de care au nevoie şi asta imediat.

Toți cei care au fost externați au avut de ales dacă vor fi transferați cu o ambulanță sau vor fi preluați de către familie”.

https://www.a7tv.ro/situatia-de-la-spitalul-foisor-o-pata-pe-sistemul-de-sanatate/

Ministrul Sănătății a mai spus că a vorbit cu toți pacienții externați de la Spitalul „Foişor” şi că s-a informat asupra stării de sănătate a celor transferați.

SourceAgerpres


ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]