joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Vlad Voiculescu: „Discuțiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt din...

Vlad Voiculescu: „Discuțiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt din urmă cu un an”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus duminică, într-o declaraţie de presă, că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt din urmă cu un an.

„Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de nici mai mult, nici mai puțin de un an de zile în urmă.

Ministerul Sănătății a dat avizul pentru ca spitalul să devină spital COVID-19, pentru că de acele locuri depindea şi depinde viața unor oameni.

S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților şi acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite de conducerea spitalului şi a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) au venit ultimele şi trebuie să spunem că au venit cu întârziere”, a declarat Vlad Voiculescu, relatează Agerpres.

El a spus că Spitalul „Foişor” nu este sub autoritatea ministerului, ci a Primăriei Municipiului București şi a ASSMB, iar ministerul „nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul județean”.

Vlad Voiculescu a spus că Ministerul Sănătăţii a găsit deja soluții pentru cazurile urgente de la spitalul „Foișor”, pentru operații şi tratament, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”:

„Conducerea spitalului și medicii de acolo s-au oferit să primească şi medici curanți pentru a opera pacienți acolo unde este cazul, pentru a-i vedea, pentru a le oferi consultațiile de care au nevoie şi asta imediat.

Toți cei care au fost externați au avut de ales dacă vor fi transferați cu o ambulanță sau vor fi preluați de către familie”.

https://www.a7tv.ro/situatia-de-la-spitalul-foisor-o-pata-pe-sistemul-de-sanatate/

Ministrul Sănătății a mai spus că a vorbit cu toți pacienții externați de la Spitalul „Foişor” şi că s-a informat asupra stării de sănătate a celor transferați.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...