8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Virgil Popescu: ”O să avem gaz excedentar în 2026”

Virgil Popescu: ”O să avem gaz excedentar în 2026”

Proiectul de eliminare completă a gazului rusesc din gospodăriile oamenilor se află pe prima agendă a statelor europene. România depinde cel mai puțin de importul venit din Rusia și se preconizează că, până în 2026, țara noastră să nu va mai aibă nevoie de niciun fel de import deoarece producția internă este suficientă.

 

Ministrul energiei a oferit mai multe detalii cu privire la viitorul României și al gazelor rusești.

„Banii se duc în bugetul mare şi în lege spune că, din bugetul mare, banii din aceste exploatări offshore din Marea Neagră se duc în dezvoltarea rețelelor de gaze sau/și în proiecte de energie sau de petrochimie care se aprobă prin Hotărâre de Guvern.

Adică se duc în investiții, se duc în multiplicare investițională în România.

Mie mi s-a părut un pic populist ceea ce au propus colegii de la USR ca banii să se ducă în Pilonul II de pensii către toți românii.

Nu toți românii sunt beneficiari de Pilonul II de pensii, doar cei care aveau vârsta aceea din 2007 de 30 de ani, dacă nu mă înșel.

Nu poţi să duci banii dintr-un impozit, pentru că până la urmă vorbim de un impozit, într-un cont privat, fie că este administrat de o firmă privată sau publică, dar e un cont privat.

Nu poţi să-i duci așa, dintr-o dată. Noi îi ducem în buget și cu destinație foarte clară în investiţii, în energie, în creșterea consumului.

De ce vorbim de creșterea consumului de gaze? Pentru că o să avem gaz excedentar în 2026. N-o să mai depindem de import din 2026-2027”, a declarat ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...