8.5 C
București
marți, 19 ianuarie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Violente în Serbia, după ce Guvernul a anunțat revenirea la starea de...

Violente în Serbia, după ce Guvernul a anunțat revenirea la starea de urgență

În Belgrad au izbucnit proteste violente după ce preşedintele Aleksandar Vucic a luat hotărârea de a reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile restrictive vor intra în vigoare din acest week-end.

„Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă televizată.

Serbia a înregistrat marți aproape trei sute de noi cazuri de bolnavi cu coronavirus, cel mai mare număr într-o singura zi de la începutul pandemiei.

Aceștia se adaugă celor 16.168 de infectați, un bilanț uriaș pentru Serbia, care are o populație de nici 7 milioane de oameni.

Epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi că angajații medicali sunt obosiţi.

În timpul conferinţei televizate, Vucic a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi.

Riscul de infectare, a adăugat el, va persista şi în sezonul rece atunci când coincide cu gripa sezonieră.

„Ne vom confrunta cu o toamnă dificilă. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus până atunci”, a declarat preşedintele sârb, scrie Mediafax.

Opozanţii dau vina pe guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii.

Marţi, în jurul orei 22, un grup de protestatari a încercat să spargă cordonu poliției, a spart uşa şi a intrat în clădirea Parlamentului.

Ulterior, poliţia i-a împins înapoi. Mulţimea a cerut demisia lui Vucic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Preşedintele Consiliului European, despre introducerea unui”pașaport de vaccinare”

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, consideră că ar putea fi introdus, la un moment dat, un "paşaport de vaccinare" împotriva coronavirusului, dar nu este...

Marinarul român răpit de pirați a ajuns acasă!

Românul răpit anul trecut, pe 29 noiembrie, de pe o navă atacată de pirați în largul portului Lome, Republica Togo, s-a întors acasă. Marinarul era...

18 IANUARIE ÎN ISTORIE

Pe 18 ianuarie 2021 se împlinesc 4 ani de la moartea lui Ion Besoiu, actor român de film, radio, teatru și televiziune. A absolvit...

Două zone din România, pe lista New York Times cu destinații de vacanță în pandemie

Două zone din România au fost înscrise pe lista ziarului New York Times cu destinații de vacanță în vreme de pandemie. Este vorba de...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?