sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Violența în familie nu este o normalitate! Nu meriți să fii agresată!...

Violența în familie nu este o normalitate! Nu meriți să fii agresată! Ia atitudine!

”Mă gândeam că avea să se întâmple, dar nu aveam unde să mă duc. Mi-era frică să nu se întâmple ceva cu mine și copilul să rămână singur”. Aceasta este realitatea crudă a sute de femei care nu se mai simt în siguranță acasă și care trăiesc sub teroarea violenței omului de care s-au îndrăgostit.

 

Carmen (nume fictiv, pentru protejarea identității victimei, caz real) a povestit în Emisiunea ”Alături de tine” despre iadul prin care au trecut ea și băiețelul ei de numai câteva luni până când și-a luat inima în dinți și a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

”Am încercat să ies din casă cu copilul, plină de sânge, dar nu mi-a dat voie. Mi-a lut cheile din ușă, să nu ies afară din casă, să cer ajutor. După ce am sunat la 112, el și mama lui s-au apucat să șteargă sângele și copilul lua și el șervețele și ștergea prin casă. Avea 2 ani și 4 luni. Totul se întâmpla în fața copilului, de fiecare dată. Soacra, care stătea cu noi în casă, când a văzut că am sunat la 112, m-a pus să mă șterg, i-am spus că ”Nu” și atunci s-a dus în cameră și a spus că ea nu a văzut nimic.”

Carmen a scăpat din închisoarea în care era torturată, dar câte alte femei nu rămân acolo?! Și mai rău, există statistici care redau o realitate șocantă: o femeie se întoarce de 6-7 ori la abuzatorul ei până pleacă definitiv. Cauzele sunt variate: de la cele psihologice în care femeile sunt manipulate, îndrăgostite de agresori, ori nu cred că este ceva rău ce li se întâmplă, ci este normal și merită, până la cele de ordin logistic: nu au unde să se ducă, nu au cu ce să își întrețină copiii și nu au parte de nici un ajutor.

Ana-Maria Puștan, o voce influentă din mediul evanghelic, care a avut de-a face, de-a lungul timpului, cu multe cazuri de violență în familie, are un mesaj către toate doamnele care se tem că s-ar putea să nu mai apuce ziua de mâine:

”Există oameni care vor să vă ajute. Așa cum sunt și cei de la Touched România și nu sunt singurii. Există oameni care sunt aici ca să vă ajute. Folosiți-vă de toate resursele pe care le aveți, dacă aveți acces la un computer sau la un telefon cu internet căutați ”Centre pentru mamă și copil”.

”Sunteți prețioase! Există putere. Dumnezeu a pus în fiecare dintre noi suficientă putere ca să ne ridicăm din orice fel de situație. Există putere și dacă simțiți că nu o mai aveți, cereți-o de la Dumnezeu.

Dragele mele, dacă vi s-a spus vreodată că acesta este jugul vostru, că aceasta este crucea voastră și trebuie să o purtați, trebuie să înțelegem că acest lucru nu este adevărat și nu este biblic.

Noi micșorăm crucea lui Hristos atunci când o punem sub pretexte omenești. Jugul nostru este reprezentat de acele lucruri pe care le suferim datorită credinței noastre (..) ori când se întâmplă din frustrările celeilalte persoane, din negura în care se află, acesta nu este din punct de vedere biblic jugul pe care noi trebuie să îl purtăm.”

Violența în familie nu este o normalitate! Nu meriți să fii agresată! Ia atitudine!

 

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...