vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Viktor Orban a câștigat alegerile din Ungaria

Viktor Orban a câștigat alegerile din Ungaria

Viktor Orban a câștigat alegerile din Ungaria, dar și-a continuat discursul acid împotriva Europei și a lui Volodimir Zelenski, la fel de hotărât ca în campania electorală.

 

În urma victoriei copleșitoare, acesta a declarat:

„Dragi prieteni, am obţinut o victorie excepţională – o victorie atât de mare, încât, probabil, se poate vedea de pe Lună şi, în orice caz, cu siguranţă, de la Bruxelles”, a spus liderul FIDESZ, care se află în fața celui de-al patrulea mandat consecutiv de premier.

 

VIKTOR ORBAN ATACĂ EUROPA ȘI PE VOLODIMIR ZELENSKI

 

„Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții noastre, pentru că a trebuit să luptăm împotriva atâtor adversari: stânga locală, stânga internațională de pretutindeni, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, presa internațională mainstream și, de asemenea, președintele ucrainean.

Niciodată nu am avut atât de mulți adversari în același timp”, a declarat el în fața susținătorilor, în discursul prin care și-a proclamat victoria categorică obținută în alegerile legislative de duminică, relatează CNN.

 

CE AU DE ÎMPĂRȚIT VOLODIMIR ZELENSKI ȘI VIKTOR ORBAN

 

În ceea ce-l privește pe președintele Volodimir Zelenski, acesta l-a taxat de câteva ori pe Viktor Orban pentru atitudinea sa duplicitară.

Într-un mesaj adresat la 25 martie liderilor europeni, Zelenski i-a transmis lui Orban să se decidă de partea cui este.

„Ungaria… vreau să mă opresc aici și să fiu sincer odată pentru totdeauna. Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. Sunteți un stat suveran.

Am văzut acest memorial (la Budapesta, n.red.), despre crime în masă. Am fost acolo cu familia mea.

Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol?

Te rog, dacă poți, mergi pe malul Dunării. Uită-te la pantofii ăia și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi.

Asta face Rusia astăzi. Adulți și copii. Bunici. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu mai e timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja.

Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană”, i-a transmis președintele ucrainean liderului de la Budapesta.

SourceCNN

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...