vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Articole Viceprimarul Capitalei a anunțat o schimbare totală asupra centrului Bucureștiului, după începerea...

Viceprimarul Capitalei a anunțat o schimbare totală asupra centrului Bucureștiului, după începerea ”revoluției parcărilor”

”Așa cum am promis, am început din centrul Capitalei, din jurul Primăriei, am luat stradă cu stradă. Acolo unde am putut, am montat stâlpișori, acolo unde s-a putut, am amenajat locuri de parcare pe carosabil”

 

”Împreună cu angajații Companiei de Parking am dat acele amenzi, cum le numesc cetățenii, suprataxa de 200 de lei.

Suprataxa de 200 poate fi dată unui conducător auto dacă depășește intervalul pentru care a plătit parcarea, nu plătește deloc parcarea sau ocupă abuziv locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități, archează neregulamentar pe un loc de parcare – urcă cu roțile pe trotuar sau parchează pe două locuri.

Acolo unde au fost blocate treceri de pietoni, trotuare, intersecții, stații de autobuz, cu sprijinul Poliției Rutiere s-au dat amenzi pe Codul Rutier”, a explicat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei cu atribuții pe parcări și sistematizarea circulației.

 

Și traficul din zonele vizate a scăzut, cel puțin la prima vedere, dar este greu de făcut o comparație deoarce este luna concediilor.

În ceea ce privește sancțiunile, au fost oameni care au depășit cu 5 minute timpul plătit și au fost amendați cu 200 de lei, ceea ce i-a revoltat. Asta, deși viceprimarul a anunțat că municipalitatea nu va vâna astfel de situații.

Bujduveanu spune că inspectorii de parcare nu i-au pândit pe cei care nu și-au plătit parcarea, dar sistemul este automat:

”Regulamentul nu prevede o perioadă de grație, să o numim așa, și la fel ca în alte orașe, dacă nu plătești parcarea, nu există un termen de 15-30 de minute și se taxează orar.

Dacă depășești termenul, poți fi sancționat.

Nu facem o vânătoare, dar supracontrolul Companiei Municipale se plimbă periodic prin parcările publice și scanează cu dispozitive speciale numerele mașinilor, acolo unde apare că nu s-a plătit parcarea, sunt obligați conform legii să dea această suprataxă.

Nu așteaptă nimeni să expire acel timp ci contează momentul în care trece supracontrolul prin acel loc.

Poate să dureze 15 minute sau două ore, în funcție de momentul în care a trecut supracontrolul”.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...