Prin ediția din 8 februarie a emisiunii ”CoNEcTat”, moderatoarea Ani Crețu și-a propus să aducă în atenția telespectatorilor adevărul cu privire la viitorul elevilor și studenților care susțin orele de curs în format online deja de un an.
Părinte la rândul ei, Ani Crețu își exprimă îngrijorarea. Mai mult decât atât, ea trece la acțiune și îi aduce în platou pe profesorul Florian Colceag și pe doamna deputat Natalia Intotero, președinte al Comisiei pentru Educație a Camerei Deputaților.
Spre deosebire de alte țări care au încercat să resusciteze învățământul școlar, preșcolar și universitar, România a recuperat o singură lună de zile dintr-un an.
Florian Colceag este de părere că, în meseria de profesor, conexiunea cu elevii și studenții este esențială. Școala online nu permite exploatarea unei relații elev-profesor și nici nu facilitează cu mult formulele de învățare. Cu toate că studenții și elevii au acces la cursuri în format electronic, ci nu trebuie să își ia permanent notițe cu pixul, acest fapt poate reprezenta mai degrabă un dezavantaj întrucât exercițiul de a scrie și memora își poate pierde din valoare.
Cadrele didactice din învățământul preșcolar și al grădinițelor cu program prelungit au întâmpinat la rândul lor dificultăți în această perioadă. Educatorii au susținut orele online nu doar cu copiii, ci și cu părinții acestora. Activitatea grădiniței – care, de regulă, ajuta părinții cu preluarea copilului pentru o bună parte din zi – a schimbat nu doar parcursul micuților, ci și cursul vieții părinților și al educatorilor.
Pentru a urmări intervențiile invitaților, vă invităm să accesați video-ul următor: