sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Vestul Europei este invadat de ploșnițe

Vestul Europei este invadat de ploșnițe

Vestul Europei este invadat de ploșnițe. Recent, companiile de dezinsecţie din Portugalia au avertizat că a crescut numărul comenzilor pentru tratarea problemelor legate de ploşniţele de pat din această ţară, în special în marile centre, precum Lisabona, unde susţin că e o autentică „plagă”.

„Nu putem răspunde tuturor solicitărilor, pentru că nivelul de infestare, mai ales în zona Lisabonei, este foarte ridicat”, a declarat pentru agenția EFE Joao Leitao, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Control al Dăunătorilor Urbani (ANCPU) din Portugalia, explicând că în această vară au fost „mult mai multe” cazuri.

„În cadrul companiei mele, efectuam două sau trei tratamente pe an. În prezent, facem şase, şapte sau opt pe zi”, a declarat Leitao, dar a adăugat că nu a primit încă niciun raport privind prezenţa acestora în transportul public din Portugalia.

Ce declară Direcția Generală de Sănătate din Portugalia?

Direcţia Generală de Sănătate din Portugalia (DGS) a dat recent asigurări, într-un comentariu trimis săptămânalului Expresso, că nu are „niciun raport oficial privind eventualele infestări cu ploşniţe din partea autorităţilor de sănătate umană şi animală, atât la nivel regional, cât şi local”.

Agenția de presă EFE a încercat să ia legătura cu DGS, dar nu a primit niciun răspuns.

Parisul și psihoza ploșnițelor

Ploșnițele au fost depistate în transportul public din capitala Franței în ultimele săptămâni, ceea ce i-a alarmat pe localnici și oficiali deopotrivă, scrie Politico. Situația este încă și mai critică întrucât, anul următor, Parisul va organiza Jocurile Olimpice de vară, care vor atrage un număr uriaș de turiști.

În ultimele săptămâni, internetul s-a umplut de filmări cu ploșnițe în trenurile și la metroul de la Paris. Potrivit presei din Franța, ploșnițele au dispărut din țară în jurul anului 1950. Dar au reapărut în anii ’90 din cauza intensificării traficului internațional.

Rusia se folosește de ”invazie”

Potrivit serviciilor de informaţii franceze, psihoza cu ploșnițe de pat este alimentată în mare parte de Rusia. Ea răspândeşte numeroase informaţii false pentru a menţine vie frica de ploşniţe în Franţa şi nu numai.

Metoda are un nume: Doppel Ganger, care înseamnă literalmente „dublu” sau „sosie” în germană, arată publicaţia belgiană.

Mai multe publicaţii franceze cunoscute au căzut victime în acest scop. Astfel, postul de radio RMC a dat exemplul unui articol fals care ar fi fost publicat de ziarul La Montagne. Acesta susţinea că răspândirea rapidă a ploşniţelor ar fi fost rezultatul sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Marea Britanie își ia măsuri de precauție

Primarul Khan a declarat că Transport for London (TfL) ia măsuri pentru a preveni răspândirea insectelor în oraş prin serviciile de transport.

„Aceasta este o adevarată sursă de îngrijorare. Oamenii sunt îngrijoraţi că aceste insecte din Paris cauzează o problemă în Londra”, a declarat el. „Am fost în contact cu TfL săptămâna trecută şi în acest weekend. Luăm măsuri pentru a ne asigura că nu avem acele probleme şi în Londra, prin curăţarea constantă a metroului şi a autobuzelor noastre”, a menţionat primarul.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...