vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Veste bună pentru bugetari: șomajul tehnic ”nu mai este de actualitate”!

Veste bună pentru bugetari: șomajul tehnic ”nu mai este de actualitate”!

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că măsura șomajului tehnic, în cazul bugetarilor, nu mai este de actualitate pentru că vor începe măsurile de relaxare în data de 15 mai, iar România se apropie de finalul stării de urgență.

„Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății.

Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari.

Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați.

O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate”, a completat Orban.

La insistențele jurnaliștilor, întrebat dacă renunță definitiv la măsură, premierul a dat același răspuns: „Nu mai e de actualitate, vom vedea!”

Cu privire la șomajul tehnic pentru angajații din mediul privat, Orban a spus că există resurse pentru prima perioadă și că acestea sunt prevăzute în buget.

„O parte dintre ele vor fi decontate, adică vor fi susținute din bugetul UE, din sumele alocate pentru România.

Avem resurse și pregătim măsurile de relansare economică, care vor trebui să țină cont de planul de relansare, în funcție de cum afectează diferite activități economice pregătim măsurile de susținere”, a mai spus Ludovic Orban.

La începutul lunii aprilie, Ludovic Orban anunța că se va reduce activitatea în sectorul bugetar, pentru ca toți romanii trebuie sa preia din greutatea crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Astfel, bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale urmau să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază, însă aceasta măsura nu se aplică personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor sau personalului din ministerul muncii.

https://www.a7tv.ro/bugetarii-vor-lucra-6-luni-pentru-75-din-salariu/

Pe de alta parte, ministrul Finanțelor, Florin Citul, a transmis atunci ca el nu susține o astfel de măsură.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...