joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Veste bună pentru bugetari: șomajul tehnic ”nu mai este de actualitate”!

Veste bună pentru bugetari: șomajul tehnic ”nu mai este de actualitate”!

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că măsura șomajului tehnic, în cazul bugetarilor, nu mai este de actualitate pentru că vor începe măsurile de relaxare în data de 15 mai, iar România se apropie de finalul stării de urgență.

„Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății.

Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari.

Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați.

O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate”, a completat Orban.

La insistențele jurnaliștilor, întrebat dacă renunță definitiv la măsură, premierul a dat același răspuns: „Nu mai e de actualitate, vom vedea!”

Cu privire la șomajul tehnic pentru angajații din mediul privat, Orban a spus că există resurse pentru prima perioadă și că acestea sunt prevăzute în buget.

„O parte dintre ele vor fi decontate, adică vor fi susținute din bugetul UE, din sumele alocate pentru România.

Avem resurse și pregătim măsurile de relansare economică, care vor trebui să țină cont de planul de relansare, în funcție de cum afectează diferite activități economice pregătim măsurile de susținere”, a mai spus Ludovic Orban.

La începutul lunii aprilie, Ludovic Orban anunța că se va reduce activitatea în sectorul bugetar, pentru ca toți romanii trebuie sa preia din greutatea crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Astfel, bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale urmau să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază, însă aceasta măsura nu se aplică personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor sau personalului din ministerul muncii.

https://www.a7tv.ro/bugetarii-vor-lucra-6-luni-pentru-75-din-salariu/

Pe de alta parte, ministrul Finanțelor, Florin Citul, a transmis atunci ca el nu susține o astfel de măsură.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...