miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Emisiuni Din culise Versiunea sobră și cea colorată a medicinei

Versiunea sobră și cea colorată a medicinei

Cu pregătire în domeniul sănătății (kinetoterapie), tematica emisiunilor realizate de Consuela Bălașa a venit în mod natural. Scopul emisiunilor „De vorbă cu doctorul” și „Mens sana” este întreit:

  • încurajează oamenii să meargă la medic
  • încurajează prevenția și informarea
  • prezintă fața umană a medicului sau specialistului

„De vorbă cu doctorul”

Aceasta este varianta sobră a unei emisiuni de medicină. Este cu precădere științifică și se adresează publicului specializat sau celor care se întâlnesc cu afecțiunile medicale prezentate.

În cadrul unei ediții sunt abordate 2 sau 3 subiecte, corespunzătoare unor afecțiuni particulare. Ocazional este integrat și un reportaj al unui eveniment medical recent, precum Ziua Sclerozei, organizată de asociația suferinzilor de această boală.

„Mens sana”

Este varianta colorată, de weekend, adresată publicului larg, de la copii până la vârstnici. Subiectele sunt tot de sănătate dar mai generale: de la sport la frumusețe.

Emisiunea este mai fragmentată, o ediție cuprinzând până la 5 subiecte și rubrici din domenii variate: lifestyle, psihoterapie, dermatologie, sport, hairstyle, fashion, pe lângă rubrica de rețete și „Știați că… ?”.

„A doua este preferata mea, fiindcă îmi permite mai multă joacă, dar am nevoie de prima pentru că scoate omul serios din mine”, mărturisește realizatoarea.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...