8.5 C
București
marți, 27 octombrie 2020
Acasă Articole Din culise Versiunea sobră și cea colorată a medicinei

Versiunea sobră și cea colorată a medicinei

Cu pregătire în domeniul sănătății (kinetoterapie), tematica emisiunilor realizate de Consuela Bălașa a venit în mod natural. Scopul emisiunilor „De vorbă cu doctorul” și „Mens sana” este întreit:

  • încurajează oamenii să meargă la medic
  • încurajează prevenția și informarea
  • prezintă fața umană a medicului sau specialistului

„De vorbă cu doctorul”

Aceasta este varianta sobră a unei emisiuni de medicină. Este cu precădere științifică și se adresează publicului specializat sau celor care se întâlnesc cu afecțiunile medicale prezentate.

În cadrul unei ediții sunt abordate 2 sau 3 subiecte, corespunzătoare unor afecțiuni particulare. Ocazional este integrat și un reportaj al unui eveniment medical recent, precum Ziua Sclerozei, organizată de asociația suferinzilor de această boală.

„Mens sana”

Este varianta colorată, de weekend, adresată publicului larg, de la copii până la vârstnici. Subiectele sunt tot de sănătate dar mai generale: de la sport la frumusețe.

Emisiunea este mai fragmentată, o ediție cuprinzând până la 5 subiecte și rubrici din domenii variate: lifestyle, psihoterapie, dermatologie, sport, hairstyle, fashion, pe lângă rubrica de rețete și „Știați că… ?”.

„A doua este preferata mea, fiindcă îmi permite mai multă joacă, dar am nevoie de prima pentru că scoate omul serios din mine”, mărturisește realizatoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Italia, cuprinsă de proteste violente anti-restricții

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale mulțimii...

Care sunt motivele pentru care putem renunța la mască în aer liber?

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat luni modificarea legii care impune portul măștii în aer liber în anumite localități sau județe. Astfel, CNSU...

Avertizare OMS: ”Suntem mult în urma virusului în Europa”

Europa are nevoie de o 'accelerare serioasă' a luptei împotriva coronavirusului, iar lipsa capacităţii de depistare a contacţilor ar putea îndrepta boala şi mai...

27 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 82 de ani de la inaugurarea, pe 27 octombrie 1938, la Târgu Jiu, a sculpturii "Coloana fără sfârșit" (sau Coloana Infinitului)...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?