duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Vasile Dîncu, reproșuri la adresa foștilor lideri social-democrați: Diaspora și-a găsit în...

Vasile Dîncu, reproșuri la adresa foștilor lideri social-democrați: Diaspora și-a găsit în PSD un țap ispășitor, din cauza greșelilor acestora

Reîntors anul trecut în rândul social-democraților, Vasile Dîncu a fost, sâmbătă, invitatul Ruxandrei Săraru în platoul A7TV, la emisiunea „Față în față”. Acesta a dezvăluit motivul reînființării Consiliului Național al PSD și planurile de dezvoltare ale țării, dar a mai analizat și erorile comise de fostele conduceri social-democrate care au dus la o dezbinare a societății de astăzi.

Președintele Consiliului Național al PSD a afirmat că exodul românilor, în căutarea unui trai mai bun în afara granițelor țării, a fost consecința unei comunicări deficitare din partea PSD și a mesajelor venite din partea altor partide care au indus în eroare și, astfel, mulți dintre ei au considerat PSD-ul un „țap ispășitor”:

„Noi ne-am luptat pentru libera circulație astfel încât românii să circule liber. (…) Plecarea lor este legată și de unele greșeli ale Partidului Social Democrat care nu a avut un mesaj clar în această direcție. Ar fi putut să comunice mai bine.

Pe de altă parte, și acești oameni din diaspora și-au găsit în PSD, la un moment dat, un țap ispășitor pentru că au primit mesaje din altă parte, ceea ce s-a văzut acum, la ultimele alegeri, când diaspora nu a mai votat dreapta românească, pentru că au văzut modul în care dreapta a gestionat începutul pandemiei”.

 

Sociologul a declarat că planul reînființării Consiliului Național al PSD este proiectul de dezvoltare a României, care, printre altele, are ca țintă motivarea românilor de a se reîntoarce și de a trăi în țara natală.

„Lucrăm, în cadrul Consiliului Național, la un proiect de dezvoltare a României, în care să vadă că au și ei o șansă să se întoarcă. O parte se va întoarce din străinătate, o parte nu o să se mai întoarcă niciodată. (…) Unii au reușit să se integreze, dar cei mai mulți nu au reușit, pentru că nu era loc pentru ei”, a declarat Dîncu, la A7TV.

Fostul ministru din guvernele conduse de Adrian Năstase și cel tehnocrat al lui Dacian Cioloș a dezvăluit că s-a reîntors în august 2020 în PSD pentru a participa la o reformă a partidului, în care s-au făcut destule greșeli în trecut.

„Stânga a și păcătuit până acum, fiind în cel puțin jumătate din timp la putere, în diverse variante: de la stânga d-lui Iliescu, la stânga lui Năstase, a lui Geoană, a lui Ponta, Dragnea, ultima, cu multe păcate și multe greșeli. A făcut toate greșelile pe care le putea face. (…)

Este momentul să tragem linie. Pentru prima dată, un partid are o conducere colegială. Un partid de stânga așa ar trebui să funcționeze, nu cu un lider maximo. Asta funcționa la Revoluție”, a afirmat politicianul.

Sociologul consideră că unul dintre motivele eșecului în alegerile prezidențiale, pentru PSD, în ultimii ani, este pierderea spiritului social-democrat din Transilvania.

„Nu poți câștiga alegerile prezidențiale fără a simți pulsul populației din Transilvania. (…) Organizațiile PSD Din Transilvania au fost, în ultimii 10 ani, distruse de numiri de la București. S-au pus ca pe vremuri, cum funcționa înainte de 1989, președinți de organizație și nu s-au făcut alegeri”, a mai concluzionat Vasile Dîncu, în cadrul aceleiași emisiuni difuzate la postul A7TV.

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...