8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Vasile Dîncu, reproșuri la adresa foștilor lideri social-democrați: Diaspora și-a găsit în...

Vasile Dîncu, reproșuri la adresa foștilor lideri social-democrați: Diaspora și-a găsit în PSD un țap ispășitor, din cauza greșelilor acestora

Reîntors anul trecut în rândul social-democraților, Vasile Dîncu a fost, sâmbătă, invitatul Ruxandrei Săraru în platoul A7TV, la emisiunea „Față în față”. Acesta a dezvăluit motivul reînființării Consiliului Național al PSD și planurile de dezvoltare ale țării, dar a mai analizat și erorile comise de fostele conduceri social-democrate care au dus la o dezbinare a societății de astăzi.

Președintele Consiliului Național al PSD a afirmat că exodul românilor, în căutarea unui trai mai bun în afara granițelor țării, a fost consecința unei comunicări deficitare din partea PSD și a mesajelor venite din partea altor partide care au indus în eroare și, astfel, mulți dintre ei au considerat PSD-ul un „țap ispășitor”:

„Noi ne-am luptat pentru libera circulație astfel încât românii să circule liber. (…) Plecarea lor este legată și de unele greșeli ale Partidului Social Democrat care nu a avut un mesaj clar în această direcție. Ar fi putut să comunice mai bine.

Pe de altă parte, și acești oameni din diaspora și-au găsit în PSD, la un moment dat, un țap ispășitor pentru că au primit mesaje din altă parte, ceea ce s-a văzut acum, la ultimele alegeri, când diaspora nu a mai votat dreapta românească, pentru că au văzut modul în care dreapta a gestionat începutul pandemiei”.

 

Sociologul a declarat că planul reînființării Consiliului Național al PSD este proiectul de dezvoltare a României, care, printre altele, are ca țintă motivarea românilor de a se reîntoarce și de a trăi în țara natală.

„Lucrăm, în cadrul Consiliului Național, la un proiect de dezvoltare a României, în care să vadă că au și ei o șansă să se întoarcă. O parte se va întoarce din străinătate, o parte nu o să se mai întoarcă niciodată. (…) Unii au reușit să se integreze, dar cei mai mulți nu au reușit, pentru că nu era loc pentru ei”, a declarat Dîncu, la A7TV.

Fostul ministru din guvernele conduse de Adrian Năstase și cel tehnocrat al lui Dacian Cioloș a dezvăluit că s-a reîntors în august 2020 în PSD pentru a participa la o reformă a partidului, în care s-au făcut destule greșeli în trecut.

„Stânga a și păcătuit până acum, fiind în cel puțin jumătate din timp la putere, în diverse variante: de la stânga d-lui Iliescu, la stânga lui Năstase, a lui Geoană, a lui Ponta, Dragnea, ultima, cu multe păcate și multe greșeli. A făcut toate greșelile pe care le putea face. (…)

Este momentul să tragem linie. Pentru prima dată, un partid are o conducere colegială. Un partid de stânga așa ar trebui să funcționeze, nu cu un lider maximo. Asta funcționa la Revoluție”, a afirmat politicianul.

Sociologul consideră că unul dintre motivele eșecului în alegerile prezidențiale, pentru PSD, în ultimii ani, este pierderea spiritului social-democrat din Transilvania.

„Nu poți câștiga alegerile prezidențiale fără a simți pulsul populației din Transilvania. (…) Organizațiile PSD Din Transilvania au fost, în ultimii 10 ani, distruse de numiri de la București. S-au pus ca pe vremuri, cum funcționa înainte de 1989, președinți de organizație și nu s-au făcut alegeri”, a mai concluzionat Vasile Dîncu, în cadrul aceleiași emisiuni difuzate la postul A7TV.

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...