joi, februarie 29, 2024
Acasă Articole Noutăți Varianta ”Lambda” a COVID-19 devine îngrijorătoare, conform OMS

Varianta ”Lambda” a COVID-19 devine îngrijorătoare, conform OMS

Europa, în momentul de față, se confruntă cu valul 4 al pandemiei, acesta existând din cauza variantei Delta care permite virusului să se răspândească foarte ușor. Între timp, în America de Sud, și-a făcut apariția o a treia mutație a acestui virus care, conform unui studiu publicat de bioRxiv la finalul lunii iulie, este și cea mai periculoasă mutație.

”Mutațiie coronavirusului au condus la apariția mai multor variante care provoacă boala COVID-19 ce este strâns legată de sindromul respirator acut sever.

Cercetătorii clasifică variantele SARS-CoV-2 în două moduri: variante de îngrijorare și variante de interes, cele din urmă fiind cercetate mai atent de specialiști, pentru că generează mai multe mutații și sunt considerate potențiale riscuri ale unei accentuări a situației pandemice la nivel mondial.

Cercetătorii au avertizat că varianta Lambda ar trebui să fie etichetată drept „o variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății și nu să rămână doar o „variantă de interes”, așa cum este catalogată acum”, informează Digi24.

 

Sursa Google

În prezent această variantă este regăsită în 29 de țări, mai ales cele din America de Sud, dar nu este exclus să pătrundă și în Europa.

„Autoritățile din Peru au raportat că 81% din cazurile de COVID-19 analizate în aprilie 2021 au fost asociate cu varianta Lambda.

De asemenea, Argentina a raportat o creștere a prevalenței variantei Lambda începând cu a treia săptămână a lunii februarie, iar între 2 aprilie și 19 mai 2021, varianta a reprezentat 37% din cazurile de Covid-19 depistate”, a menționat OMS.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...