luni, iulie 15, 2024
Acasă Articole Noutăți Varianta ”Lambda” a COVID-19 devine îngrijorătoare, conform OMS

Varianta ”Lambda” a COVID-19 devine îngrijorătoare, conform OMS

Europa, în momentul de față, se confruntă cu valul 4 al pandemiei, acesta existând din cauza variantei Delta care permite virusului să se răspândească foarte ușor. Între timp, în America de Sud, și-a făcut apariția o a treia mutație a acestui virus care, conform unui studiu publicat de bioRxiv la finalul lunii iulie, este și cea mai periculoasă mutație.

”Mutațiie coronavirusului au condus la apariția mai multor variante care provoacă boala COVID-19 ce este strâns legată de sindromul respirator acut sever.

Cercetătorii clasifică variantele SARS-CoV-2 în două moduri: variante de îngrijorare și variante de interes, cele din urmă fiind cercetate mai atent de specialiști, pentru că generează mai multe mutații și sunt considerate potențiale riscuri ale unei accentuări a situației pandemice la nivel mondial.

Cercetătorii au avertizat că varianta Lambda ar trebui să fie etichetată drept „o variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății și nu să rămână doar o „variantă de interes”, așa cum este catalogată acum”, informează Digi24.

 

Sursa Google

În prezent această variantă este regăsită în 29 de țări, mai ales cele din America de Sud, dar nu este exclus să pătrundă și în Europa.

„Autoritățile din Peru au raportat că 81% din cazurile de COVID-19 analizate în aprilie 2021 au fost asociate cu varianta Lambda.

De asemenea, Argentina a raportat o creștere a prevalenței variantei Lambda începând cu a treia săptămână a lunii februarie, iar între 2 aprilie și 19 mai 2021, varianta a reprezentat 37% din cazurile de Covid-19 depistate”, a menționat OMS.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...