8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate VALERIU GHEORGHIȚĂ: „Avem garanția unui număr suficient de vaccinuri pentru a ajunge...

VALERIU GHEORGHIȚĂ: „Avem garanția unui număr suficient de vaccinuri pentru a ajunge la imunitatea de grup”

România are garanția unui număr suficient de doze de vaccin pentru a ajunge la imunitatea de grup, iar în prezent primește săptămânal doar de la Pfizer 700.000 de doze, fiind folosite circa 650.000, a declarat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, care consideră că intenția de vaccinare este în creștere, relatează Agerpres.

 

Valeriu Gheorghiță a afirmat, vineri seară, într-o emisiune la postul Digi 24, că există pe stoc 800.000 – 900.000 de doze de ser Pfizer, iar rata de utilizare a acestuia este de 75 – 80%.

„Vestea bună este că săptămânal primim circa 700.000 de doze, în condițiile în care zilnic vedem, consumăm circa 80.000 de doze de Pfizer, ceea ce înseamnă (…) că aproape 650.000 de doze consumăm săptămânal, atât pentru doza unu, cât şi pentru rapel”, a spus el.

Potrivit acestuia, România are un mare avantaj prin faptul că face parte din demersul european de vaccinare a populației.

„În momentul de față avem garanția unui număr suficient de doze încât să putem atinge imunitatea de grup”, a susținut el.

Cu privire la intenția de vaccinare în țara noastră, coordonatorul campaniei spune că aceasta este în creștere:

„Periodic, noi am făcut o serie de evaluări şi am observat că nu a scăzut intenția de vaccinare, în schimb, numărul doritorilor care intrau în platformă, care își creau un cont şi răspundeau la acele notificări era din ce în ce mai mic, însă intenția de vaccinare este aceeași, este chiar în creștere şi cred că toate aceste evenimente de tip maraton de vaccinare, centre drive-thru, vaccinare în cadrul unităților operatorilor privați nu fac altceva decât să ușureze tot acest proces de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Despre certificatul verde, pe care a spus că nu dorește să-l numească „pașaport de vaccinare”, Valeriu Gheorghiță a declarat că se așteaptă ca la finele lunii iunie, început de iulie, „să fie deja gata” demersul european.

Conform acestuia, certificatul va fi sub forma unui cod QR, care va fi scanat când e necesar, de exemplu în punctele de frontieră, dar datele nu vor fi stocate.

Președintele CNCAV a mai declarat că în următoarele două săptămâni, având în vedere că au fost cele două sărbători, 1 Mai şi Paștele, se va urmări evoluția noilor cazuri de infectare.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...