8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Familie Valentine`s Day, sărbători și tradiții din întreaga lume

Valentine`s Day, sărbători și tradiții din întreaga lume

Pe 14 februarie sărbătorim Valentine`s Day, rafturile magazinelor încep să se umple cu bomboane de ciocolată și jucării de pluș, însă nu peste tot în lume ziua Sfântului Valentin se serbează la fel.

 

Sursa Pixabay

La români, sărbătoarea tradițională a iubirii este Dragobetele și este sărbătorit pe 24 februarie, însă de ani buni „Valentine`s Day” a fost adoptată și la noi de generațiile tinere.

În alte țări sunt întâlnite sărbători diferite, cum ar fi sărbătoarea celor care nu și-au găsit dragostea. Pare ciudat, însă precum dragostea, culturile pot fi diferite și imprevizibile în întreaga lume.

În unele culturi se oferă linguri de lemn și flori presate celui iubit în loc de ciocolată și ursuleți.

Tradițiile de Ziua Îndrăgostiților sunt diverse

Sursa Pixabay

În Coreea de Sud, există mai mute variante ale sărbătorii de Valentine`s Day, care sunt sărbătorite din februarie până în aprilie. Se începe pe 14 februarie când femeile le fac curte iubiților lor cu bomboane și flori, iar pe 14 martie printr-o sărbătoare cunoscută sub numele de Ziua Albă, bărbații le oferă și ei la rândul lor cadouri, bomboane și flori iubitelor lor.

Coreenii sunt foarte grijulii și nu marginalizează pe nimeni, chiar și pentru cei care nu au prea multe de sărbătorit, există o altă sărbătoare numită Ziua Neagră.

Pe dată de 14 aprilie, persoanele singure își plâng singurătatea mâncând jajangmyeon sau tăiței cu fasole neagră în boluri negre.

Franța! Parisul, unul dintre cele mai romantice orașe din lume, cu așa un renume, nu este deloc surprinzător că Valentine`s Day este sărbătorit și acolo. Se spune că prima felicitare de Ziua Îndrăgostiților a fost scrisă în Franța când Charles, Duce de Orleans, îi trimitea scrisori de dragoste soției sale în timp ce era prizonier în Turnul Londrei în anul 1415.

În ziua de astăzi, felicitările de Ziua Îndrăgostiților rămân o tradiție populară atât în Franța cât și în întreaga lume.

Pe de altă parte, galezii nu sărbătoresc Sfântul Valentin deloc. Cei din Țara Galilor sărbătoresc pe data de 25 ianuarie Sfântul Dwynwen, cunoscut ca patronul îndrăgostiților.

Un cadou romantic tradițional galez este o lingură cu diverse însemne, care simbolizează dragostea. Încă din secolul al șaptesprezecelea, bărbații galezi obișnuiau să sculpteze linguri de lemn pentru femeile pe care le iubeau.

Indiferent de numele sărbătorii sau de tradițiile care vin la pachet cu aceasta, trebuie să ne amintim mereu că dragostea trebuie exprimată, fie că este pentru un partener, un părinte, un copil sau un prieten.

Ne pierdem în detaliile vieții de zi cu zi, acasă, la serviciu, la școală, uitând să ne arătam dragostea și afecțiunea față de cei care o merită cel mai mult.

Fiecare zi alături de cei iubiți este un motiv de sărbătoare. Happy Valentine`s Day!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?