8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Familie Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul este, de cele mai multe ori, comis din disperare, iar cauza acesteia este, adesea, atribuită unei boli mentale cum ar fi depresia, tulburare bipolară, schizofrenia, alcoolismul sau dependența de droguri.

 

De cele mai multe ori au un rol important și factorii de stres ca problemele financiare sau problemele ivite în relațiile interpersonale.

Printre eforturile de prevenire a sinuciderii se numără și restricționarea accesului la arme de foc, tratarea afecțiunilor mentale și abuzului de droguri și îmbunătățirea dezvoltării economice.

În emisiunea ”Prin tribunale ca prin viață”, invitatul special Dan Antonescu, colonel în rezervă și specialist criminolog, explică de ce acest val este prezent în țara noastră.

”Explicația e greu de găsit. Trebuie luat fiecare caz în parte, punctual comentat, aflat istoricul acelor persoane care au făcut gestul respectiv.

Dar aș discuta mai întâi despre unul dintre cazurile care pe mine m-au cutremurat.

Este un caz de absurd total. O mamă, absolventă a facultății de psihologie, se aruncă de pe un bloc de 10 etaje împreună cu cei 2 copilași ai ei.

Instinctul matern ar fi trebuit nu numai să nu permită acest lucru ci chiar să îi apere în plus pe cei doi copii de pericolele care sunt la orice pas.

Din punctul meu de vedere acest gest este de un absurd total și clar nu rezolvă nimic.

Este o vorbă din bătrâni care spune că ”eu te-am făcut, eu te omor”. Nu e adevărat.

Da, ai dreptul să procreezi, să dai naștere unei ființe.

În niciun caz nu ai dreptul să iei viața.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...