miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Familie Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul este, de cele mai multe ori, comis din disperare, iar cauza acesteia este, adesea, atribuită unei boli mentale cum ar fi depresia, tulburare bipolară, schizofrenia, alcoolismul sau dependența de droguri.

 

De cele mai multe ori au un rol important și factorii de stres ca problemele financiare sau problemele ivite în relațiile interpersonale.

Printre eforturile de prevenire a sinuciderii se numără și restricționarea accesului la arme de foc, tratarea afecțiunilor mentale și abuzului de droguri și îmbunătățirea dezvoltării economice.

În emisiunea ”Prin tribunale ca prin viață”, invitatul special Dan Antonescu, colonel în rezervă și specialist criminolog, explică de ce acest val este prezent în țara noastră.

”Explicația e greu de găsit. Trebuie luat fiecare caz în parte, punctual comentat, aflat istoricul acelor persoane care au făcut gestul respectiv.

Dar aș discuta mai întâi despre unul dintre cazurile care pe mine m-au cutremurat.

Este un caz de absurd total. O mamă, absolventă a facultății de psihologie, se aruncă de pe un bloc de 10 etaje împreună cu cei 2 copilași ai ei.

Instinctul matern ar fi trebuit nu numai să nu permită acest lucru ci chiar să îi apere în plus pe cei doi copii de pericolele care sunt la orice pas.

Din punctul meu de vedere acest gest este de un absurd total și clar nu rezolvă nimic.

Este o vorbă din bătrâni care spune că ”eu te-am făcut, eu te omor”. Nu e adevărat.

Da, ai dreptul să procreezi, să dai naștere unei ființe.

În niciun caz nu ai dreptul să iei viața.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...