8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Familie Vaccinarea elevilor condiționează educația?

Vaccinarea elevilor condiționează educația?

Noul an școlar a început și deși majoritatea copiilor s-au întors în băncile școlii, confuzia planează în continuare în rândurile părinților, mai ales pe tema vaccinării. Declarația ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pare a pune o problemă constituțională pentru mulți: este legală vaccinarea copiilor sau nu?

 

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii.

Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat”, a explicat Cîmpeanu pentru Digi 24.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

În aceste condiții, cât de constituțională este această decizie? Există discriminare făcută de către stat față de cei vaccinați și nevaccinați?

În emisiunea ”Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru, invitatul Gheorghe Piperea, avocat a oferit opinii cu privire la aceste noi hotărâri.

”Sunt niște chestiuni absolut absurde și niște chestiuni care merg deja către zona de șantaj. Tu nu poți să nu îți dai copilul la școală. Nu poți să îl privezi pe copil de dreptul la educație, mai ales în condițiile în care oricum l-ai ținut acasă un an și ceva. Părinții care m-au contactat sunt în pragul unei crize de nervi. Deci nu mai știu ce să facă.”

”Este chiar mult mai grav. Dacă copilul tău are mai mult de 12 ani, ești de acord ca acest copil să fie vaccinat când vrem noi, cu ce vrem noi.

Cât despre aceste centre de vaccinare care se vor înființa în interiorul școlilor, vaccinul nu se face atât de simplu unui adult, dar unui copil care are 12 ani. Iar tot acest lucru nu se desfășoară prin lege, ci printr-un contract tipizat sub nas.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...