8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Vaccinare pe sunet de pian și vioară

Vaccinare pe sunet de pian și vioară

În perioada 7 – 9 mai va avea loc Maratonul de Vaccinare din București, iar autoritățile au stabilit ca, în timpul vaccinării, să fie organizate „mici momente muzicale”, pentru o apropiere de normalitate.

 

„În perioada în care se vaccinează populația, la Sala Palatului, vor fi și mici momente muzicale, de vioară și de pian, la etajul 1 vor fi aceste momente, dar se va auzi în sală, sigur, pentru a nu deranja foarte mult fluxul acestei acțiuni”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Viorel Jinga, în cadrul unei conferințe de presă.

Maratonul de vaccinare va debuta pe 7 mai, la ora 16:00, și va fi finalizat luni, pe 10 mai, la ora 08:00 dimineața.

Potrivit lui Viorel Jinga, dacă va mai fi coadă, vaccinarea va continua și în cursul dimineții de luni, până vor fi vaccinate toate persoanele care au venit la maraton.

40 de cabinete de vaccinare vor fi la Sala Palatului și 10 la Biblioteca Națională.

Astfel, un total de 50 de fluxuri, va fi operat de circa de 1.200 de voluntari, dintre care 260 sunt medici, 300 asistente medicale, 135 rezidenți și 500 studenți la medicină.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care trebuie să facă rapelul după acest maraton, Viorel Jinga a răspuns:

„Fiind vaccin Pfizer, rapelul este la trei săptămâni, va fi în aceleași două locuri – la Sala Palatului și la Bibliotecă – în aceleași condiții. Atunci vom fi poate puțin mai liniștiți, pentru că știm câți vin, ei vor fi anunțați să vină la o anumită oră și știm să ne organizăm altfel”.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, persoanele care vor merge la Maratonul de Vaccinare pe timpul nopții sunt exceptate de la restricția privind circulația după ora 22:00, iar dovada de vaccinare „va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”.

Sourcegov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...