8.5 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Vaccinare pe sunet de pian și vioară

Vaccinare pe sunet de pian și vioară

În perioada 7 – 9 mai va avea loc Maratonul de Vaccinare din București, iar autoritățile au stabilit ca, în timpul vaccinării, să fie organizate „mici momente muzicale”, pentru o apropiere de normalitate.

 

„În perioada în care se vaccinează populația, la Sala Palatului, vor fi și mici momente muzicale, de vioară și de pian, la etajul 1 vor fi aceste momente, dar se va auzi în sală, sigur, pentru a nu deranja foarte mult fluxul acestei acțiuni”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Viorel Jinga, în cadrul unei conferințe de presă.

Maratonul de vaccinare va debuta pe 7 mai, la ora 16:00, și va fi finalizat luni, pe 10 mai, la ora 08:00 dimineața.

Potrivit lui Viorel Jinga, dacă va mai fi coadă, vaccinarea va continua și în cursul dimineții de luni, până vor fi vaccinate toate persoanele care au venit la maraton.

40 de cabinete de vaccinare vor fi la Sala Palatului și 10 la Biblioteca Națională.

Astfel, un total de 50 de fluxuri, va fi operat de circa de 1.200 de voluntari, dintre care 260 sunt medici, 300 asistente medicale, 135 rezidenți și 500 studenți la medicină.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care trebuie să facă rapelul după acest maraton, Viorel Jinga a răspuns:

„Fiind vaccin Pfizer, rapelul este la trei săptămâni, va fi în aceleași două locuri – la Sala Palatului și la Bibliotecă – în aceleași condiții. Atunci vom fi poate puțin mai liniștiți, pentru că știm câți vin, ei vor fi anunțați să vină la o anumită oră și știm să ne organizăm altfel”.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, persoanele care vor merge la Maratonul de Vaccinare pe timpul nopții sunt exceptate de la restricția privind circulația după ora 22:00, iar dovada de vaccinare „va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”.

Sourcegov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...