8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Vaccinare anti-Covid direct din mașină, în centrele „drive-thru”

Vaccinare anti-Covid direct din mașină, în centrele „drive-thru”

Autoritățile din județul Hunedoara vor deschide, în premieră, un centru de vaccinare în care populația va putea fi imunizată direct în mașină, în parcarea unui mall din municipiul Deva. Circuitele și spațiile necesare vor fi amenajate pe patru fluxuri de lucru.

 

„Este o idee la care lucrăm de mai multe săptămâni. Am primit acceptul pentru organizarea unui asemenea centru de vaccinare în parcarea Shopping City Deva. Acolo vom putea merge cu patru fluxuri de vaccinare”, a declarat, miercuri, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, relatează G4Media.

Centrul de vaccinare va permite imunizarea ocupanților unui autoturism care se vor deplasa în parcarea mall-ului, estimându-se că în acest fel va crește semnificativ numărul celor care vor face vaccinul.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Noi credem că până la sfârșitul lunii aprilie vom operaţionaliza câteva centre drive-thru, inclusiv în municipiul Bucureşti. Încercam să le amplasăm în zone relativ accesibile şi în care foarte multe persoane mai au şi alte tipuri de activităţi, de pildă în preajma unui hipermarketurile”.

Potrivit autorităților, în procesul de imunizare ar putea fi folosit vaccinul Johnson&Johnson, deoarece se utilizează într-o singură doză și nu necesită condiții speciale de stocare. De asemenea, nu va fi nevoie de o programare prealabilă pentru vaccinare.

Cel mai probabil, acest centru va fi deschis din data de 24 aprilie, detalii despre cum vor fi organizate fluxurile de vaccinare urmând să fie prezentate în următoarea perioadă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...