8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Vaccinare anti-Covid direct din mașină, în centrele „drive-thru”

Vaccinare anti-Covid direct din mașină, în centrele „drive-thru”

Autoritățile din județul Hunedoara vor deschide, în premieră, un centru de vaccinare în care populația va putea fi imunizată direct în mașină, în parcarea unui mall din municipiul Deva. Circuitele și spațiile necesare vor fi amenajate pe patru fluxuri de lucru.

 

„Este o idee la care lucrăm de mai multe săptămâni. Am primit acceptul pentru organizarea unui asemenea centru de vaccinare în parcarea Shopping City Deva. Acolo vom putea merge cu patru fluxuri de vaccinare”, a declarat, miercuri, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, relatează G4Media.

Centrul de vaccinare va permite imunizarea ocupanților unui autoturism care se vor deplasa în parcarea mall-ului, estimându-se că în acest fel va crește semnificativ numărul celor care vor face vaccinul.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Noi credem că până la sfârșitul lunii aprilie vom operaţionaliza câteva centre drive-thru, inclusiv în municipiul Bucureşti. Încercam să le amplasăm în zone relativ accesibile şi în care foarte multe persoane mai au şi alte tipuri de activităţi, de pildă în preajma unui hipermarketurile”.

Potrivit autorităților, în procesul de imunizare ar putea fi folosit vaccinul Johnson&Johnson, deoarece se utilizează într-o singură doză și nu necesită condiții speciale de stocare. De asemenea, nu va fi nevoie de o programare prealabilă pentru vaccinare.

Cel mai probabil, acest centru va fi deschis din data de 24 aprilie, detalii despre cum vor fi organizate fluxurile de vaccinare urmând să fie prezentate în următoarea perioadă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

Ce presupune tratamentul cu aparat dentar?

Ce nu ai voie să mănânci când porți aparat dentar? Tratamentul cu aparat dentar te ajută să obții un zâmbet perfect cu dinți frumos aliniați...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?