vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Familie Vacanțe de vis cu bani puțini

Vacanțe de vis cu bani puțini

În emisiunea ”Știrea cea bună”, prezentată de Cornel Dărvășan, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, vorbește despre modalitățile prin care românii pot avea parte de concedii plăcute la prețuri avantajoase.

 

În perioada pandemiei, turismul din România a avut de suferit și nu a putut să se dezvolte liniar, iar în prezent nu este suficient promovat.

Pe vremea comunismului, anumite stațiuni balneare din România, Călimănești, Căciulata, Govora, Tușnad, au fost intens promovate, iar atunci în turism se investea mult mai mult decât se investește acum.

În ziua de azi, oamenii sunt ignoranți în ceea ce privește alegerea unei destinații de vacanță.

Din ce în ce mai puțini oameni citesc și sunt informați în legătură cu istoria și arhitectura obiectivelor turistice din România.

 

DELTA DUNĂRII, O DESTINAȚIE DE VIS

Delta Dunării este cea mai mare deltă din spațiul Uniunii Europene și este cea mai bine conservată, fiind foarte bine promovată.

 

Sursa Google

Această destinație nu este pentru turismul de masă, ci pentru cel de nișă, adică acolo se duc doar iubitorii de natură și pasionații de pescuit sau cunoscătorii înrăiți ai zonei.

 

 

Agențiile de turism nu au bugete mari pentru un turism adecvat în România. Situația diferă în alte țări, precum Ungaria, unde sunt foarte mulți turiști de la an la an, însă, acolo au fost făcute investiții considerabile.

 

În România, sunt foarte multe stațiuni de ape termale insuficient exploatate în partea de Vest din cauza lipsei voinței politice.

 

Se știe că turismul reprezintă o formă de export și producție bazată pe anumite servicii.

Cu toate acestea, este un domeniu volatil și dacă nu există implicare și răbdare, nu se poate construi nimic bun care să dureze în timp.

 

Există un optimism ponderat odată cu eliminarea restricțiilor, dar nu numai pe teritoriul românesc, ci și în Franța, Italia sau Anglia.

Așadar, românii sunt chibzuiți în ultima vreme, pun accentul pe raportul preț-calitate, nu pe locuri scumpe și aleg un concediu lung, poate chiar o săptămână în țară sau în afară, iar în rest, câteva weekend-uri la munte sau mare.

 

ȚARA FĂGĂRAȘULUI ARE PENSIUNI DE ÎNALTĂ CALITATE, ALĂTURI DE ALTE DESTINAȚII

Cei doi ani de pandemie se resimt din plin, astfel încât oamenii vor să profite de orice oportunitate de a pleca, dar luând în calcul și cheltuielile aferente.

Cele mai potrivite, accesibile și atractive locuri pentru o vacanță memorabilă în România sunt: Fundata, (o stațiune turistică montană la 1600 m), țara Făgărașului, (pensiuni rustice, peisaje frumoase și oameni ospitalieri) și Sâmbăta de Jos.

 

Mulți români preferă all-inclusive, așa că un aspect de luat în considerare este faptul că sunt 40 de hoteluri all-inclusive pe litoralul românesc, iar de la an la an acest număr este în creștere.

 

Sursa Google

Litoralul românesc este mai bine pregătit față de anii trecuți, iar acesta se remarcă în mod special pentru natura bogată din jurul plajelor Jupiter, Neptun, Olimp și Corbu.

 

Și Grecia se numără printre destinațiile preferate de turiștii români datorită atmosferei, peisajelor, dar în ultimul timp, aceștia doresc să descopere cu adevărat propria țară.

Opțiunea de cazare cu mic dejun este cea mai la îndemână pentru cei mai mulți călători și în acest fel, pot să experimenteze și să viziteze cât mai multe locuri.

 

De asemenea, și câteva destinații exotice, cum ar fi Bali, Maldive, Zanzibar, pot reprezenta o alegere bună în ceea ce privește un sejur reușit datorită peisajelor unice, chiar dacă mulți oameni consideră aceste insule tropicale ca fiind prea costisitoare, dar sunt liniștite și chiar sigure față de alte locuri.

 

Familiile preferă ceva relaxant și simplu, în timp ce așa numiții turiști călători preferă să exploreze cât mai mult și să aibă parte de aventură în zona Americii de Sud (America Latină.)

În prezent, Ucraina și Rusia se află în război și chiar dacă nu pare că este prilejul potrivit pentru momente de liniște, acest lucru nu ar trebui să fie un impediment pentru a călători și a petrece timp de calitate în vacanță alături de cei dragi.

 

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...