vineri, decembrie 8, 2023
Acasă arhiva articole Turism Vacanță la schi în Austria

Vacanță la schi în Austria

Austria este o țară care are foarte multe de oferit vizitatorilor săi. Începând cu orașele încărcate de istorie și până la regiuni din natură de o frumusețe de neegalat. Printre toate lucrurile pe care le pune Austria la dispoziția oaspeților ei se regăsesc și minunatele pârtii de schi care sunt an de an pline de pasionați ai sporturilor de iarnă.

Unde se poate merge în vacanță la schi în Austria?

Regiunea Tirol din centrul Austriei este faimoasă pentru pârtiile pe care le are. În această regiune se află multe stațiuni, dintre care cele mai faimoase sunt Ischgl, Kitzbühel, St. Anton sau Sölden. Tirolul de Est oferă practicanților sporturilor de iarnă mai mult soare, în cazul în care vreți să ajungeți într-un loc în care să schiați sub razele soarelui. Nu vă faceți griji, zăpada este perfectă!

O altă zonă foarte căutată de turiști este Salzburger Land. Stațiunea este una dintre cele mai căutate destinații atât pe timpul iernii, cât și pe timpul verii. Pune la dispoziție 136 de km de pârtie care se adresează tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă, de la cei care de abia învață să schieze până la profesioniști. Există o zonă de schi care se află pe ghețar, la 2900 m altitudine. Cele mai cunoscute stațiuni din această zonă sunt Bad Hofgastein, Bad Gastein, Saalbach-Hinterglemm, Kaprun, Rauris sau Zell am See. Tot în această regiune se găsește și orașul Salzburg, care este printre cele mai mari centre culturale europene.

Carinthia este o altă regiune care pune la dispoziție pârtii de schi. Situate în partea de sud a Alpilor Austrieci, pârtiile de aici au parte de soare mai tot timpul. Aici se găsesc stațiunile Großglockner, Bad Kleinkirchheim, Nassfeld sau Weissensee.

De ce este renumită Austria pentru sporturile de iarnă?

În primul rând, schiatul este o tradiție în Austria. În fiecare an există competiții renumite, de exemplu cursa Hahnenkamm, care în 2023 va da startul la cea de-a 83-a ediție. În perioada 16-22 ianuarie a anului viitor, toată elita schiului mondial se va afla în Austria.

Datorită ghețarilor, sezonul de schi în Austria se desfășoară pe tot parcursul anului, dar sezonul de iarnă durează de la începutul lunii decembrie până în aprilie.

Țara pune la dispoziția turiștilor săi peste 750 de stațiuni montate și 20000 de km de pârtii, ceea ce trebuie să recunoaștem că sunt niște cifre impresionante.

Austria este locul ideal pentru toți amatorii de sporturi de iarnă, nu doar pentru cei care schiază. Timpul petrecut în această țară poate deveni memorabil nu doar datorită pârtiilor fără cusur, ci și datorită opțiunilor în ceea ce privește divertismentul și relaxarea, cum ar fi centrele spa, școlile de schi, parcurile și amenajările speciale ca piste de schi fond, parc pentru snowboard, snowtubbing sau sanie.

De ce v-ați duce într-o vacanță de schi în Austria?

Pe lângă practicarea sporturilor de iarnă, Austria oferă multe alte motive pentru vizită. 

Începem cu gastronomia din această țară. Binecuvântați de prezența Alpilor, locuitorii acestei țări și-au perfecționat preparatele cu răbdare timp de sute de ani. Menționăm aici doar cașcavalul Bergkäse și tortul Linzer și vă lăsăm pe dumneavoastră să descoperiți mai multe. 

Continuăm cu ospitalitatea oamenilor de aici și cu regiunile pentru schi cu pârtiile perfecte. 

Opțiunile de cazare sunt variate și sunt pentru toate buzunarele, de la apartamente funcționale până la hoteluri de lux.

Regiunile mai mari de schi din Austria au pârtiile conectate prin skibus care este gratuit pentru posesorii de skipas, deci puteți uita de mașină pentru câteva zile.

Cu o asemenea ofertă, nu e de mirare că Austria este în topul destinațiilor din Europa și că din ce în ce mai mulți români aleg să petreacă acolo vacanța de iarnă.

Citește și ce despre orașul Oradea și împrejurimile lui!

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...